Tuesday, June 20, 2017

The new life begins

Assalammualaikum...

Alhamdulillah sudah sebulan aku menjalankan tugas sebagai cikgu.. dan baru-baru ni aku dapat offer dari MRSM untuk jawatan yang sama.. tapi tawaran tu di Besut.. aku memang harap dapat MRSM tu tapi bila terkenangkan di Besut, alamak! terpaksalah aku tolak.. syukurlah juga sudah posting kan di Sandakan.

aku masih lagi belum dapat jadual sebenar aku.. masa minggu exam tu bolehlah aku suruh pelajar ulang kaji.. tapi bila sudah masuk minggu pnp ni, aku sendiri bosan bila tak mengajar.. jadi aku mengajarlah juga.. at least pelajar ada aktiviti dalam kelas kan..

alhamdulillah aku sudah dapat gaji pertama aku baru-baru ni.. dan sekelip mata lesap sebab beli barang untuk kerja dan beli barang rumah.. hahahaha.. tak apalah.. ada juga kenangan gaji pertama.. aku sempat juga bagi parents aku rasa gaji pertama aku ni.. hehehehe..

sekolah pula?

aku masih menyesuaikan diri di sini.. alhamdulillah senior-senior di sini banyak beri tunjuk ajar dengan aku.. yang paling lucu bayangkan seorang cikgu PJ kena ajar subjek Seni Kecantikan.. ha ha ha ha.. macam lucu juga..

pelajar pun semua baik-baik.. nakal boleh dikawal lagi lah.. dorang minta juga no fon, insta, fb acc aku.. tapi aku tak bagi.. hahaha.. pandai-pandailah dorang cari.. jahatnya!

okaylah, sampai di sini ja.. post kali ni quiet boring right? ahhahahaha


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

No comments: