Sunday, October 23, 2016

my convocation day

Assalammualaikum..

Alhamdulillah last month i'm officially graduated from UPSI.. aku terbang dari sabah bersama mama dan bapa.. lepas tu adik aku datang dari kedah..

cerita road to convo kali ni sangat-sangat-sangat tragic.. hahahaha.. sebab? kami sampai Klia dalam pukul 10.50 pm (if i'm not mistaken).. dari rumah lagi memang kami bawa 1 luggage saja.. barang aku, mama, dan bapa aku campurkan sekali ja.. sebab malas bawa banyak-banyak beg..

then,
bila sampai dengan tempat ambil luggage tu, kami tunggu-tunggu dan tunggu almost half an hour rasanya.. sampai sign 'last bag' keluar.. tapi beg kami tak keluar juga.. dan aku pun pergilah tanya airport asst. klia.

me: encik, last bag tu maksud dia there's no more bag ke?

airport asst: ya cik.. cik dari mana?

me: sandakan.

airport asst: eh, bag sandakan dah keluar semua cik.. cik boleh pergi office lost and found buat report..

me: okay.. terima kasih encik..

maka aku, mama, dan bapa pun pergi ke office lost and found.. dan buat report..

me: selamat malam encik, saya nak buat report luggage saya hilang..

counter: boleh bagi saya nombor beg.. (ni no yang dia lekat kat belakang tiket kita tu.. tu no tiket beg kita)

dan encik tu pun pergilah call sana dan sini dan kembali ke counter dan taip-taip sambil suruh aku bagitahu detail beg tu.. nasib aku memang ingat gila-gila beg tu.. dari jenama, warna, dan tanda.. 5 tahun kut aku angkut beg tu ke sana ke mari.. hahaha..

counter: okay cik, nanti bila kita dah jumpa beg cik kami akan hantar terus ke hotel..

me: hmm.. agak-agak bila sampai? selalu kalau kes macam ni beg tu tersalah ambil atau apa?

counter: maybe esok cik.. usually, beg tu tak naik kapal terbang pun dan mungkin beg cik masih di sandakan..

OMG!! macam mana mau pergi reheasel..baju semua tak ada..

me: okay.. terima kasih encik..

dengan perasaan yang berat hati, aku pun bagitahu khabar berita tu dekat mama dan bapa.. dan kami pun keluar dari office tu..

keluar pintu ja aku nampak airport asst. bawa beg ke office tu.. dan aku kenal sangat tu memang beg kami! aku terus minta kebenaran buka beg tu.. Alhamdulillah memang beg kami.. rasa lega sikit.. 

btw, dekat airport kakak angkat adik aku yang ambil kami dan hantar ke hotel.. putri nama dia.. hehehe


so here we go....



kawan sehati sejiwa, susah senang bersama.. syukur dan convo sama-sama.. mimie/ibu afnan


kakak-kakak dan adik.. hehehe..  whatever people keep talking about you but we know the truth and we will always support and love you.. kami sayang chiq!


the powerpuff girl.. hahaha..

mimie/ akma/ chiq


aku memang tak ada gambar dengan jubah kecuali masa hari aku dapat jubah dan gambar dekat atas pentas..


my other half, nyawa.. bapa dan mama..


bapa dan mama bersama anak-anak bongsu.. hehehehe


btw, aku juga mau ucap congratulations to my borneo's friend.. agnes (freehair) dan qiah (blue shawl).. mereka pun kawan masa susah dan senang aku juga..


last but not least, alhamdulillah...

terima kasih tidak terhingga pada yang sokong aku dan mendoakan aku.. doakan aku untuk melangkah ke tahap yang seterusnya...



♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥