Friday, July 22, 2016

make-up

Do you remember all the city lights on the water? You saw me start to believe for the first time. You made a rebel of a careless man’s careful daughter.You are the best thing that’s ever been mine.~ Mine,Taylor swift

Assalammualaikum and salam maghrib!

aku ada cerita.

kemarin.

me, him, and my auntie.

auntie : nanti kalau sudah sampai barang make-up mu baru kau kasitau aku ya..

me : okay bah anty.. nanti aku kasih tau..

him : jangan haraplah dia ni anty mau order barang make-up. sendiri pun nda pandai make-up ni.. gincu pun miring-miring.

me : cis, bedebah! (sambil ketawa-ketawa)


sebenarnya aku yang dulu bukanlah yang sekarang.. he he he.. sejak semakin banyak umur ni semakin malas aku mau make-up kalau pigi mana-mana..

kalau dulu,

at least i put eyeliner, blusher, gloss when i want to go out.. biarpun ke pekan ja..

sekarang ni,

seriously mama sampai bising-bising sebab muka sangat pucat.. kadang-kadang sampai kena naik masuk bilik balik touch up apa yang patut biarpun masa tu sudah sampai depan pintu kereta mau jalan.. hahaha..

kalau dulu,

mau keluar kena dress-up cantik-cantik.. pakai dress la,heels la, itu lah, ini lah..

sekarang ni,

keluar rumah simple as possible.. hahaha.. track suit and shirts pun boleh.. even mau ke bandar pun pakai selipar jipun (fipper) boleh... hahahaha..

nasib baik juga dapat kesayangan yang tak bising kalau tak make-up, tapi akan bising kalau tak makan.. walaupun kadang-kadang bila auntie make up aku dan aku sent gambar dia akan cakap,

"cantik bah begini.. kenapa nda pernah begini kalau keluar dengan aku?"

but the end dia akan cakap,

"tak apalah.. kalau kau make-up2 mesti orang tengok dan mesti aku akan sakit hati"

hahahahahaha...




my naked face! :)


p/s: external beauty can't fight the internal beauty.. let's find the internal to complete both.


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

No comments: