Friday, September 12, 2014

Kertas Bocor


terima kasih kepada Anwar Hadi (my fav blogger/vlogger) sebab upload video ni.. 

apa yang boleh aku katakan di sini adalah isu ni sebenarnya sangat terkesan kepada pelajar-pelajar darjah 6 yang ambil peperiksaan upsr ni.. kesian sangat.. bayangkan mereka kena duduk sekali lagi paper ni kan. sedangkan aku yang tua bangka ni pun tak sanggup nak repeat paper..

aku suka bila anwar mentioned yang bapa dia tak pernah bagi dia soalan bocor/ kertas-kertas soalan/ any reference berkaitan exam dekat dia.. yes! same as me. mama aku pun cikgu aku masa darjah 6. dia ajar math. dia tak pernah nak bagi soalan bocor or whatever yang memudahkan perjalanan aku, instead dia beli buku-buku latihan untuk aku jawab agar skill menjawab aku lebih maju.

yang lebih melucukan lagi bila aku pernah di tocer bila aku tulis 9 dan 4 hampir sama.. ha ha ha.. (okay, tak ada kena mengena -,- )

btw,
anwad, cheq nak habaq mai.. macam besa ja background tu.. hahahaha..




♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

No comments: