Saturday, April 12, 2014

STARBUCKS

Assalammualaikum!!!!!


PENAFIAN: STATUS HALAL STARBUCKS

Pengguna yang dihormati sekalian,
Sukacita dimaklumkan bahawa, 

Jakim ingin menegaskan sijil pengesahan halal ke atas Starbucks masih sah sehingga kini. Jakim juga ingin membuat penafian berhubung pengharaman ke atas premis tersebut.
Pengguna di luar khususnya dinasihatkan agar tidak mudah percaya dengan rangkaian email atau sms berantai untuk mengelakkan sebarang kekeliruan.



okay...mesti ada yang hairan kenapa pagi-pagi buta ni aku nak taip pasal status halal starbucks pula.. he he he.. sebenarnya baru-baru ni aku ada berbual dengan member-member yang lepak oldtown.. aku cakap, aku tak layan oldtown, aku layan starbucks.. dorang ni pun pergilah bash aku cakap starbucks ni disahkan tak halal since 3 tahun yang lepas.

okay wait! kalau 3 tahun yang lepas.. aku dan member diploma pernah buat satu program anak yatim di penang and ya.. starbucks adalah sponsor utama.. takkan aku tak tau benda ni.. aku dah rasa bersalah da.. tapi aku memang ada dengar cerita pasal starbucks ni..

aku ni jenis yang tak suka berbalah dengan orang bila aku sendiri tak tahu kesahihannya.. so aku diam ja la.. aku pun try inisiatif lain dengan mengGOOGLE status kehalalan starbucks ni.. dan Alhamdulillah aku jumpa dan ianya ternyata HALAL.. 

fyi, 
aku memang gila coffee, tapi aku bukanlah jenis yang suka menghabiskan duit untuk lepak tempat-tempat macam ni.. aku cuma beli bila aku betul-betul teringin.. biasalah, aku tak ada duit lebih nak lepak tempat-tempat high class ni.. hehehe.. but for me, starbucks still the best.. don't know why..

one day, 
bila dah kerja nak beli 1 mesin coffee letak kat rumah.. baru masyuk kisar coffee bean sendiri.. macam masa praktikal dulu.. bercawan-cawan aku habiskan.. oppss!! bye!

♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

1 comment:

Ismail N said...

Dulu2 mmg heboh mcm2 crita tp nmpknya skrg ni McD yg pula balik2 kena. Kami pun suka starbucks bukan je psl kopinya ttp jg psl facility & customer servisnya. Best blogging dlm starbucks.