Thursday, November 28, 2013

Nose and White Hat

"tatang hatinya bagai permata, luangkan masa untuk bersama, bilang padanya kau sayangkan dia sepenuh jiwamu. itulah balasan diminta seorang wanita.." Wanita ~KRU


Assalammualaikum....

baru selesai buat slide untuk mock-presentation esok.. wish us good luck my dear 'MAYA' friend.. hahah.. macam program maya pula ni..

hari tu kan aku ada beli nose mask kat Daiso.. dan ku telah mencubanya.. hahah...


dan bila ku memakainya inilah hasilnya...jeng..jeng..jeng...


nah kau! nampakkah apa yang cuba ku tunjukkan?? mesti tak nampak sangatkan.. hehehe.. ini sebenarnya.. white hat.. memang tak nampak..selalu orang ada black hat.. hehehe..

well.. aku nak kasih tau ni.. pakai benda ni jenama apa sekali pun ada rules dia tau.. 

1. cuci muka bersih-bersih

before pakai benda ni..pastikan anda dan saya mencuci muka sebersih-bersih alam.. hahaha... yalah..takut nanti ada side effect pula kalau pakai dengan muka yang kotor.. ahaks!

2. cuci dengan air sejuk/paip

dah pakai dan da tanggal benda ni.. kita mestilah cuci muka kita sekali lagi dengan air sejuk (seboleh-bolehnya) atau air paip lah kalau tiada fridge macam aku ni kan.. hahaha.. 

kenapa?
hahahah..sebab masa ni lubang-lubang pori kita sedang terbuka luas.. yalah..benda yang sumbat lubang tu kita dah keluarkan (white/black hat).. so, untuk mengelakkan kuman menjangkiti..sila cuci muka ya.. tak payah pakai sabun.. berus pun tak payah.. gunakan ciptaan semula jadi iaitu tapak tangan dan air paip..hahah

3. twice per week

ngok..ngek..ngok..ngek.. pakai benda ni jangan lebih 2x seminggu tau.. hahaha.. yalah, manatau geram sangat kan tengok banyak pula black hat tu.. pakai hari-hari.. nanti dengan kulit-kulit sekali ikut menggelupas.. hahaha.. kalau aku sah2 pakai nak sebulan sekali..hahah.. tu pun kalau teringat..

4. stop!

okay..sila hentikan pemakaian jika terdapat side effect.. kulit semua orang tak sama.. ada yang allergic lebih kan.. so, hentikan bila kamu pakai ada side effect..kalau tidak berhenti juga..tak tahulah aku.. memang berani matilah jawapnya.. hahah.. kamikaze la katakan...

okay.. last but not least.. selamat malam..aku mau tidur..besok mau present.. muah! (gete') 


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

2 comments:

Acik Riotaro said...

acik suka picit..
geram...

Akma Dk said...

hihihi..sama laa.. ;p