Monday, November 18, 2013

Mak..mak..mak.. LANG!

"bila kita bersua,kau buatku selesa,wajah manis dan ceria..namun tak bermakna ku cinta.."~ Saling terpesona by Diddy n Yanie

Assalammualaikum...

dah macam dah jadi kebiasaan pula the end of day aku akan update blog kan.. hahaha.. sekadar nak berkongsi apa yang akuu lalui sepanjang hari dan mengimbau insan-insan yang aku rindui di dalam hati aku ni.. ceeehhh... kroikh...

hari ni aku tersangatlah rindu dengan anak buah aku si Aelma tu.. tambah-tambah bila mummy dia upload gambar dekat facebook.. rindu tu sampai tahap bole menangis.. dulu masa mula-mula masuk sini aku gila rindu dengan Chacha.. anak buah aku yang sulong.. wuuu...

yang sedihnya bila aku balik chacha tak kenal aku..tak mau dekat dengan aku.. heheh.. tapi lama-lama dia okay juga.. biasalah budak-budak.. dan untuk aelma ni aku kena bersedia jugalah.. hehehe...

nak sharelah gambar aku dengan Aelma sepanjang aku jaga dia...


ni masa puasa.. bersahur di luar.. heheh...aktif walaupun di subuh hari..hehehe..


aku suka gambar ni..nampak sangat naluri keMAKLANG aku tu.. hahaha..kan?kan?kan?hahah


yang ni dua-dua buat memes.. hahah.. aelma dengan lidahnya, aku dengan gigi aku tu..hahahaha


ni masa hari pertama aku jaga dia.. aku agak takut juga tau masa hari pertama jaga dia ni.. sebab aku tak pernah jaga baby yang baru 3 bulan.. chacha aku jaga dah 6 bulan tak silap aku.. tapi..Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.. Aelma tak cerewet..hehehe...


aelma dalam ayunan.. masa baru bangun tidur.. saja ambil gambar dia.. aku tau 1 hari nanti aku akan rindu dengan dia..


Aelma suka main lidah tau.. hahahah..macam tumbuh gigi..padahal belum lagi..hahah..


mak lang..aelma mengantuk ba ni..napa kasi bangun...

kita mau balik kampung ni..kan aelma mo berklinik esok..


nda mampu aelma mo buka mata ni mak lang.. mak lang ambil ja gambar sendiri...


wuarggghhh..mengantuk bah mak lang...


hehehe..budak ni kalau tengah tidur.. kacau macm mana pun dia tak bangun tau.. kecuali bila dia dah lapar..hehehe..kadang-kadang suka juga kacau..


saya tengah tengok tv..tapi mak lang ambil gambar saya...


yeah...dapat tiarap..heheh..baru 3 bulan dah tiarap...isk..




comel tak aelma pakai spek??heheheh...heii..sexy baby!



dengan atok.. heheheh..comel kan kami??

aku tak sabar nak balik jumpa aelma dan chacha.. betul kata orang, kalau kita jaga anak buah kita akan terasa bila berjauhan dengan dia.. aku ni sampai terbau-bau wangi aelma tau..

yang sedihnya, after cuti raya tu aku dah stop jaga dia.. sebab abang aku dah dapat penjaga aelma dan aku pula ada tugasan dekat rumah..maklumlah dah nak balik upsi kan..bila hujung minggu aku lawat dia, dia siap menangis tak mau dengan aku.. bapa aku cakap mungkin aelma merajuk..sebab kalau dia nampak muka aku mesti dia menangis..

aku masa tu memang rasa mau menangis.. tapi tahan ja.. ambil peluang mandikan dan susukan aelma..heheeh.. eh, aelma susu botol tau..huhuhu.. masa aku nak fly, aelma ada juga datang airport.. memang sebelum check-in balai berlepas aku dukung dia sampai dia tertidu-tidur.. masa nak masuk tu, rasa cam tak mau lepaskan.. haiyyaaa...bayangkan..ini baru perasaan seorang mak lang.. belum lagi seorang ibu.. T_T

♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

2 comments:

aTieYusof Family said...

alo..lo..comelnya aelma ni..sama mcm auntinya kali..hehe..
wah! sdh ada naluri keibuan tu cikgu...:)

Akma Dk said...

hahahah...comelkan.. biasalah tu kalo jga anak buah..terus keluar naluri keibuan..