Friday, November 22, 2013

Hash tag for Procrastination

"Hello.. is it  me you looking for????" ~ Hello by Lionell Richi

Assalammualaikum...

before i'm going to merapu what the  Procrastination is, sila tengok dulu video di bawah... ^_^


dah habis tengok???

menerusi laman web wikipedia "Procrastination is the practice of carrying out less urgent tasks in preference to more urgent ones, or doing more pleasurable things in place of less pleasurable ones, and thus putting off impending tasks to a later time"

aku pun tak reti nak translate ni ke bahasa melayu malahan ke bahasa sungai.. tapi dalam bahasa sabah ianya bermaksud,"buat kerja yang nda penting dulu sebelum buat kerja yang lebih penting" hahahah... *mukaInnocent

video ni aku tengok semalam yang aku pasti si Anwar Hadi baru post semalam.. wakakakaa.. dan semalam secara kebetulannya, aku tidak tidur semalaman sebab menyiapkan individual mid-term lab report.. @_@
rasa vidoe ni pang kena dengan aku..

task ni aku dapat last week ag..tapi oleh kerana benda ni lah aku asyik tangguh-tangguhkan kerja aku.. facebooking, youtubing, gitaring (Ha!! gigi taring?!! hahah).. kiranya all of yang si anwar mention dekat video tu aku buat before buat benda yang sepatutnya.. aku sure semua orang rasakannyaaa....

malam tu,tengah buat-buat report..aku off bbm, off facebook, off twitter sebab nak focus.. nak hantar kut banda tu!! argghh!!! maaf kawan-kawan yang bbm aku,aku tak balas.. dalam pukul 4 lebih macam tu aku dengar orang menjerit.. serius sama macam jeritan filem HIGHLAND TOWER tu.. 

aku cakap, "haihh..sapa pula yang tengok highland tower di subuh-subuh buta ni..." dengan tiba-tiba aku takut nak pergi toilet.. ha kau...padan muka.. tahan kencing!hahah (please do not tiru this at home!)

pastu, dah azan subuh.. ehh.. dah subuh.. dan aku masa tu tengah work on conclusion.. ambil keputusan tak mahu tidur dan laptop aku pandai buat aku tak tidur.. boleh dia hang! argggghh... sudah! masa nak print tu dia hang lagi.. rasa macam nak menangis ja..

dengan wajah yang kononnya cergas ke kelas Mr.Biomek with lab report yang aku siapkan malam tadi.. fizikal aku berfungsi dengan baiknya, namun aku punya otak..ermm..susah nak cakap.. group member tanya soalan, aku takleh jawab.. mr.biomek tanya soalan pun sama..err...blurrr! padahnya tak tidur..

sampai rumah, terus tidur..perut bunyi minta isi aku pun bangun..!!! wuarrrRRGGhhhh! so, kawan-kawanku.. jangan tak tidur tau..jangan tak tidur..buat kerja awal-awal..jangan last minit.. babai! *siapGKelasRockClimbing

♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

No comments: