Monday, October 21, 2013

Endut tu aku lah..

Assalammualaikum wahai diari online ku yang entah apa-apa ni...HAHAH..

kau tahu tak tadi aku telah memalukan diri aku dengan kononnya mencuba untuk bersikap jujur ketika berada di dalam kelas..HAHAH..

so, tadi aku baru ja balik dari kelas Konsep Kesihatan.. hehehe.. dan semestinya belajar tentang gaya hidup sihat.. ya dak? heheh.. silibus kami bincangkan tadi adalah pemakanan...

pastu...hmmm.. lecturer tiba-tiba keluarkan soalan "siapa di sini yang hidup untuk makan?? bukan makan untuk hidup??" aku pun dengan selambanya menjawab "SAYA!" dengan penuh semangat dan yakinnya..

sekarang, no wonderlah aku ni overweight kan! hahah

pastu, lecturer tanya lagi "siapa ada bawa makanan kat kelas??"

kenapalah aku pergi keluarkan plastik bun aku dari beg.. YA ALLAH... sengal betul lah budak ni.. alahai... budak-budak kelas yang dok belakang aku dah gelak-gelak dah.. aku rasa member-member aku dah malu dah ada kawan macam aku ni.. hahahah....

tapi kenyataannya YA, MEMANG AKU PENCINTA MAKANAN...

sebab tu lah bapa aku panggil aku ENDUT yang membawa maksud gendut.. heheheheh sempoi kan nama aku.. ko hade?hahah

aku overweight dari zaman sekolah rendah lagi.. bayangkan masa darjah 6, berat aku dah 40kg.. hebat tak hebat?hahhaha... (bangga pula aku ni... :p).. masa tu aku memang gila.. gila makan BONTOT ayam goreng.. sedap...

masa tu, bapa aku belikan aku hari-hari 1kg bontot ayam..pastu akulah tukang goreng dan habiskan dia..heheheh.. aku tak salahkan bapa aku..sebab tiap hari aku memang pesan suruh dia beli..hahah..bertuah punya anak kan..

tapi dah start masuk sekolah menengah, aku dah tak sentuh sangat dah benda tu.. tapi still lagi kalo ternampka dekat pasar, orang tengah panggang-panggang.. aku tetap kena beli....WAJIB! heheh..

so, no wonderlah aku gemuk kan! hahah

pastu, dah masuk diploma..dah pandai jaga badan... heee...aku rasa zaman tu memang aku kurus.. 50kg...hihihi.. tapi...bak aku kata.. penang is food heaven.. arghhh... aku tewas.. tiap malam pergi beli oblong, makan char koey teaw, nasi kandar.. memang sedap, lagi-lagi bila orang belanja kan... hahah.. terima kasih! tapi badan boleh stay maintain...

start aku lepas diploma.. hah! badan GEDEBOOMM!! heheheh.. berat terus naik 62kg+ aku pun tak sure.. hahahha...

dan sekarang aku memang masih pencinta makanan.. cuma aku kena control untuk mencapai berat badan ideal aku..~ wuuuuu~~~

btw, jangan jadi plastik n be yourself.. ^_^


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

2 comments:

nEo larA said...

hahaha..endut??
nice name...
x pe ma, janji exercise regulary...

Akma Dk said...

hahahah...comei kan nma aku.. :P