Tuesday, December 18, 2012

Haru yang sangat BIRU bila tiada bekalan air..

Assalammualaikum readers and myself..
Alhamdulillah..masih bernafas lagi hari ini..
dan.. dan..dan..
sedang menghitung hari untuk kembali ke tanah airku..
SABAH...
yeah!!!
less a month lagi...
sangat tak sabar mau makan ikan bakar fresh kat SIM-SIM...
dan sangat tak sabar bertemu keluarga yang sangat DICINTAI...
dan..
dan..
dan...
.
.
.
.
.
rasmi may ICE-CREAM ROOM...hahahha..
sebenarnya bilik tidur baru saya..
yang baru siap dalam bulan lepas..
huhuhu..
kenapa ice-cream?
sebab cuzzy kat bilik tu macam warna ice-cream..
pink+purple..

okay..okay..okay..
back to the real subject...
actually kan...
hmmm..
semalam hostel tempat saya tinggal ni kehilangan bekalan air..
dan sampai hari ini..
satu-satunya punca air yang ada kat surau..
ramailah orang berpusu-pusu pegi sana...

dan sampai baru ja tadi..
saya pun pergi sana sebab tak tahan sangat nak mandi and..ehem..ehem.. (tak boleh cakap)

masa tengah mandi tu..
teringat peristiwa masa kat asrama dulu..
hahahaha..
sama jugalah.
tiada bekalan air..
so, where we get the water??
kat tangki flush toilet tu...

.
.
.

 ha ni lah rupa benda yang bagi kami sumber air tu..
hahahaha...
dahlah benda ni tinggu nun atas kepala...
bayangkan..
kena panjat dinding tandas tu..
then mandi kat atas peembahagi setiap toilet...
ohoiii~~
mandi punya pasal la ni...hahahah...

by the way...
memang sangat haru biru bila air tak ada...
automatik juga teringat kampung...
yalah..
kat kampung bukan hari-hari bekalan air ada...

sebab tu bila pergi kampung kitorang..
mostly, 
orang kampung ada tangki air besar-besar..
sebab nak simpan air..
terrmasuklah rumah kitorang..
macam 10 kut tangki kat rumah tu...
huhuhu....

okaylah..
bagi korang yang memang senang nak dapat bekalan air tu..
janganlah membazir okay..
try jimatkan air..

bukan jimatkan duit ja..
air pun kena jimat juga...
okay..
babai!


Kalau SUKA sila FOLLOW, kalau TAK suka sila SENYUM ^_^

2 comments:

aTieYusof Family said...

uiksss... bila balik Sandakan?? hihi:)

Cik Kema said...

kak tie, in shaa Allah.. bln 1.. 13hb..heheheh