Friday, December 28, 2012

Dari Tg.Malim ke Hot Spring Sg.Klah terus ke Ipoh..


Assalammualaikum dan selamat pagi..
hari ni adalah JUMAAT TERAKHIR pada tahun 2012..
Alhamdulillah..
tak lama lagi melangkah ke tahun baru...

okay..
semalam saya ada cakap kan yang saya akan pergi bercuti di Hot Spring Sg.Klah..
so here the story!!! ^_^
.
.
.
.
.
.
.
tepat pukul 9.00 a.m kami dah siap prepare barang-barang..
then turun bawah ambil kereta sewa.. :)


dari kiri mimi, angie, naqia, me, linda

hampir setengah jam tunggu kereta sewa..
akhirnya kami jalan juga...
driver adalah Linda n second driver angie..
kami main jalan ja ni..
semua tak tahu jalan ke sana.. ;p


naqiah dan Mimi.. heheh.. yeeaaahhh!! jalan~~!!

before tu,
kami pergi brekfes.. sebab masing-masing lapar..
apa lagi..
pekena roti canai..
HAHAHAH..

Angie a.k.a Ketua program/Bendahari.. tengah isi Minyak...

dalam perjalanan tu takut juga kalau tak sampai kan..
yala semua tak tahu jalan kecuali mimi...
sebab mimi pernah pergi sekali..
tu pun dia ingat-ingat lupaa..

and Alhamdulillah..di ingat dan kami selamat SAMPAI!!

tengah ambil barang-barang makanan..heheheh..

dengan tiket yang berharga Rm12.00
kami pun dapat masuk ke Hot Spring..
wah excited sangat!!!heheheh

us B304

tapi tak bole naik tren dia..
sebab kami bawa makanan..
fyi,
tak boleh bawa makanan masuk kat sana.. T_T

jalan pun tak pa kan..boleh ambil gambar.. ^_^

tapi dekat ja pun nak jalan ke sana..heheheh

angie..posing with her ticket! heheheh

.
.
.
.
.
first stop is tempat rendam kaki..heheheh..
sangat best..



me, myself and I..heheheh

.
.
.
.
lepas tu pegilah ke tempat mandi...

ya..kanak-kanak riang...

.
.
.
.

dah puas kita pun keluar dari situ..sejuk sangat..HAHAHAH

posing jap...heheheh..dengan basahnyaaa..

lepas tu kita ke kolam air panas!! SPA..SPA..SPA..

hehehhe..comel kan..mushroom..

dah berendam kat spa tu..
kita sangat lapar...
hahahha..
pergilah makan and decide untuk pergi 1 round lagi kat dalam tu.. ;p 


haaa.. sepa penah picnic kat bawah pohon kelapa sawit.. tak pernah kan...



me.. posing dengan pinggan.. suka gambar ni sebab nampak kurus.. ;p



ready for second ROUND!!!!!

kami pun jadi kanak-kanak riang untuk 2nd round nya.. hahahahah

tengok Angie dan Naqiah.. hahahah

setelah penat bermain-main...kita rehat jap..
kejap...relax...

kami yang terdampar..kepenatan tapi seronok!

finally,
we decided untuk naik dan mandi, tukar baju, solat..
sebab nak ke Ipoh..
hahahah..
ini lagi kerja gila..
semua tak pernah sampai sana...
try n error ja la...

hahahha... i love you... untuk siapa? untik dia! hey!! (tak tahu lagi siapa..)

.
.
.
.
.


me.. selamat tinggal..~~~

.
.
.
.
.
lama kut kami ke Ipoh..1 jam lebih sebab kita guna jalan lama...
hahahhaha...

pastu nampak signboard Ipoh punya main happy lagi..HAHAHAH


yeahhh!!! jumpa Ipoh suddaaaaa...

heheheh..
pastu kami cari Jusco..
rupanya jusco ipoh bukan kat pusat bandar..
ahahahahhah...

banyak gak tanya orang..
dan Finally jumpa juga!!!

gambar dalam Jusco Ipoh...hehehhe.. me n Naqiah..

.
.

.

masa nak otw balik tu, boleh pula sesat..
tak jumpa highway..
tambah hujan..
tambah malam sudaa..

agak kecut juga...
tapi Alhamdulillah..
jumpa juga jalan akhirnya...

angie.. dia nak show off pakaian dia ke Jusco..heheheh.. with t-shirt and track only..hahahh

dan..
dalam pukul 10.15 p.m macam tu kami sampai Tg.Malim..
hahahha..

nasib baik abang kereta sewa tu tak charge lebih..sebab kami lambat hantar almost 30min..
hahahhaha..

inilah kerja gilaaa...


eh.. ada pula gambar ni...

next...
sila menikmati gambar-gambar kami.. ^_^

otw masuk Hot spring

.
.
.
.

mandi di hot spring.. heheheh.. panas...tapi best!

.
.
.
.
.


masak telur puyuh.. hehehhe.. sodapppp!!!!

.
.
.
.
.


rendam kaki... ^_^

.
.
.
.
.
.


Angie-des... hehehehhe..

oleh kerana ada lebih duit bajet, so kita akan buat steamboat jap lagi..
masa lunch..
YUMMY!!!


Kalau SUKA sila FOLLOW, kalau TAK suka sila SENYUM ^_^

2 comments:

aTieYusof Family said...

erm... best juga ya cikgu.. dulu2 Kak rajin pigi Tanjung Malim.. siap bermalam rmh kwn di sana..
Kami ada rumah di sana cikgu..
Taman Tempua Bistari..pernah dgr kah?

Cik Kema said...

bah yaka..heheheh.. mcm penah dgr.. wahhh..bolehla dtg cni b'cti..