Thursday, November 1, 2012

Sekali. Tak. Diam.


Assalammualaikum...
selamat tengah hari..
hmm..agak letih unpacked barang then, packing again...hihihi...

okaylah..
cerita kali ni tak ada kaitan dengan gambar di atas..
i'm 100% okay...
hahhaha..ready for new love again (if ada yang maulah..heheheh)

hmmm...
ada soalan..

APA KORANG AKAN BUAT JIKA SESEORANG TAK BAGI RESPON DENGAN MESEJ DAN IM ANDA..TAK KIRALAH DALAM PHONE OR FACEBOOK..OR OTHER SOCIAL NETWORK...???

soalan ni saya telah ditanya oleh boboy (bukannamasebenar) hahahaha...

what am i doing??

hurrrmmm...
i will not message him/her again..

why??
sebab bunyi macam merajuk ja kan..heheheh..

actually no laaa...
saya sebagai orang yang sentiasa positif (konon!) akan berfikir camni..

a) dia tak ada kredit kut..

b) tengah study or tengah buat research kut.. 

c) tengah chat or gayut ngan gf/bf dorang kut..

d) tak ada mood nak layan kut.. (period..hahahah..)

e) ala..saya siapa nak dibalas mesej-mesej bagai..hahahah..take it easy..

okay honestly,
kadang-kadang jauh hati juga lah bila kita dah semangat nak merapatkan ukhuwah then jadi macam ni kan...
tapi...
saya sentiasa fikir perkara-perkara di atas untuk tidak berburuk sangka..
dan,
mungkin ni sebenarnya silap saya...
sebab saya memang selalu meng'HILANG' dari kawan-kawan...

but, boboy (bukannamasebenar)..
saya cakap lagi apa yang saya nasihat..
she's the one yang kau mahu...
apa kata rendahkan sikit ego tu...
tak apalah kalau kau yang kejar pun..kau lelaki...
kalau perempuan, aku suruh stop ja..heheheh..


Love ^_^

2 comments:

Cik Ila said...

CIk ila pn tgh mengalami benda tu skrg..
malas nk fikir positif..so cik ila fikir..org tak amek serius pn kt kita..takpe..time dia susah@nk mtk tlg nnti dia cari la kita.hahaha

Lg satu suggestion cik ila utk blog anda,buang capcha utk komen tu..ssh readers nk komen..insert mcm2 dh sblm dpt komen.huhu

Cik Kema said...

trima kasih kak ila..x prasan pn ada cpcha..ingat da remove hri tu..heheh