Sunday, October 21, 2012

cinta pertama..

‎"cinta pertama tak semestinya yang terbaik.. tetapi, yang pertama itu akan tetap dikenang.."

okay..hai and Assalammualaikum..

hari ni macam nak story pasal cinta pertama ja..
dan okay..let's begin~~~~~


okay...saya bukan membuka pekung di dada...
cuma nak berkongsi cerita..
kalau tak suka sila jangan baca..
tutup ja tab tu..kan senang.. :)

hmm...
mesti ramai yang pertama kali merasakan cinta ketika di zaman persekolahan kan..
yalah...
cinta monyet kan..hehehehe..

dan begitulah juga dengan saya..
cinta pertama saya adalah di zaman persekolahan..
haissyy...tiba-tiba malu..hahahaha..

TAPI..
cinta pertama saya ni bukan FIRST COUPLE saya tau..heheheh...
actually,
saya baru realize benda ni baru-baru ni...
sebab bila termenung jauh-jauh tiba-tiba terfikir.. "first love aku siapa ya?"

dan teringatlah seseorang ni~~~~
kitaorang memang kenal dari kecil lagi..tapi kami tak sekampung..
kenal dengan dia ni pun sebab saya selalu pergi kampung nenek saya..
dia sekampung dengan nenek saya...
tambahan pula,
hmmm...
kami pernah jadi wakil tadika masing-masing ke peringkat negeri..
so, our family memang kenal satu sama lain lah!

then,
kami tak pernah satu sekolah sampailah ke sekolah menengah..
di mana si dia juga sekolah menengah yang sama dengan saya (SMAS)..
fyi,
masa ni tak jatuh cinta lagi tau..hahahaha...
tapi..saya berpindah sekolah..

masa form 2,
saya sekelas lagi dengan dia..
coz, dia and the gang pindah ke sekolah tempat saya belajar...
don't know why.. -,-

masa tu lah..entah..ni nak cerita pasal si dia..
(sory tau aku cerita..)
maybe masa ni budak-budak kan lagi.. si dia berani confess about his feeling..
dan saya?
speechless..
saya tolak, bukan sebab saya tak suka dengan dia..
tapi saya tak terfikir nak bermain cinta dalam usia yang begitu muda..
tapi dalam diam, the love is begin~~hahahaah.. *LOL

kami tetap kawan..then bila dah form 4, dia sekolah tempat lain and saya pun sekolah tempat lain..
okay..
jumpa pun after SPM la kan..
then, he confess again..
saya masih ragu-ragu..sebab saya tak rasa dalam umur tu saya boleh jalankan tanggungjawab as girlfriend.. 

"we'll try first.."
itu ayat dia yang buat saya yakin..
and yeah! saya yakin dan terima..

kami tak macam others couple yang selalu jumpa or dating..
kami dating dalam handphone ja..
maybe sebab masa tu muda lagi..dan saya selalu mengelak untuk jumpa..
(saya takut sebenarnya..)

sampailah saya dapat offer buat diploma kat uitm penang..
dan dia pula still dekat sabah study at somewhere(tak mau mention)..
masa tu kami masih bersama..

but don't know why..
kita break setahun selepas saya kat penang..
kita tak pernah bergaduh kah apa..
its just happened..

adalah antara sebab yang tak munasabah kami break..
tapi tak boleh terima dek akal..
till now i keep thinking about it..
mungkin Allah nak tunjuk yang kami not suit together kan...


but honestly,
he's the best i ever have..
sebab..serasi..maybe sebab kitorang dah lama kawan..

dan sampai sekarang kami still kawan..
kalau terjumpa pun still boleh cerita-cerita...




Love ^_^

No comments: