Friday, September 28, 2012

jatuh tapi tak tersungkur

Assalammualaikum dan selamat petang...
sudah lama saya tak update blog ni..
bukannya apa..
saya tidak sihat + memberi masa untuk diri sendiri lebih tenang..

ya Alhamdulillah..
Allah memakbulkan doa saya..
terima kasih Allah..

malam selasa yang lalu saya ingatkan saya tidak akan melihat dunia ini lagi..
why??

orang kata melintas sila tengok KIRI dan KANAN dulu sebelum melintas..tapi sudah menjadi kebiasaan saya melintas jalan tanpa melihat kiri kanan..

memang tidak dinafikan..banyak kali juga saya hampir terlanggar masa dekat penang..tapi pemandu kat penang sangat prihatin..heheheh..sanggup berhenti di hadapan saya.. ngee!! maafkan saya..

tapi saya lupa yang saya berada di tanjung malim sekarang.. aigooo..~~ saya tak salahkan pemandu..sebab memang saya yang cuai..maafkan saya wahai driver kereta viva hitam..

saya bersyukur.. Allah masih sayangkan saya.. :)

dan...dua minggu ni sakit gigi saya datang lagi..hurmmm..sakit sangat...
kali ni dengan tonsil yang bengkak dan ulser yang agak besar..
panas sangatkah tanjung malim ni??
tapi tak juga..sebab setiap hari hujan..
mungkin sebab saya terabaikan kesihatan saya buat kebelakangan ni..heheheh....

dan selama dua minggu tu saya tak dapat bercakap dengan normal..grr..
semalam agak takut juga..sebab hari ni saya akan menjalankan microteaching dalan gym..
memang saya sedia maklum, kalau nak jalankan microteaching dalam gym, suara kena lantang..
saya takut...berdoa kepada Allah SWT untuk diringankan sakit ini agar dapat menjalankan tugas dengan baik..

dan Alhamdulillah..ternyata Allah sayangkan saya..pagi ini saya dapat mengeluarkan suara yang lantang dan bercakap dengan normal..heheheh...walaupun ulser masih ada, dan tonsil saya bengkak..saya tetap bersyukur sebab microteaching berjalan dengan lancar hari ini... :)

dan...
saya nak cakap..Alhamdulillah..i'm fully covered dari segi perasaan dan emosi..heheheh...
saya sudah tidak perlu membuka laman facebooknya..
saya sudah tidak perlu melihat gambarnya..
dan saya sudah tidak perlu membaca mesej di malam hubungan kami berakhir..
Alhamdulillah..
dan insyaAllah sekarang saya sedia menunggu kehadiran imam saya... :)

Love ^_^

No comments: