Tuesday, September 4, 2012

Assalammualaikum... :)


hai..selamat berhari selasa...
hari ni..cik kema ada kat rumah jaa..
da resign kerja da..mak dah tak bagi duduk sana..
sebab nak prepare n packing barang..esok kan cik kema dan adik cik kema akan fly ke KL then ke Alor Setar..huhuhu...
agak sedih juga.. T_T

by the way berkenaan gambar di atas,
hurrmmm...
cik kema tak nak komen apa-apa...
sebab kadang-kadang cik kema ni dipergunakan..
dan kadang-kadang cik kema tak tahu menghargai kebaikan orang..
mempergunakan orang tu sangat cik kema tak SUKA...

tapi..
dalam berkawan..cik kema lagi mengorbankan perasaan cik kema sendiri dari perasaan kawan-kawan cik kema..

okay, tak mahu jadikan cik kema sebagai contoh..
mari kita lihat IBU BAPA kita pula sebagai contoh..
mereka mengorbankan keinginan mereka untuk anak-anak mereka..
ini cik kema dapat lihat dalam diri semua ibubapa termasuk ibubapa cik kema..

ya memang mereka banyak keinginan...
tapi bila nak memikirkan cik kema dan adik cik kema sambung belajar,dorang lupakan semua itu..
apalah sangat dengan gaji kerja kerajaan kan..Alhamdulillah memang cukup untuk kami sekeluarga..
tapi untuk melebih-lebih tu memang tak cukup laa...

sebab tu, cik kema bila kat kampus..
susah nak keluar..bila member-member ajak pergi KL or mana-mana..
sebab cik kema tak mau bazir duit cik kema dengan benda yang tak ada kena mengena dengan pelajaran..dah lah cik kema ni susah nak minta duit lebih dengan parent cik kema...

berbalik kepada gambar di atas, 
cik kema tahu parent cik kema banyak impian yang terpaksa dilupakan buat masa sekarang...
insyaAllah ma, pa..saya dan adik-beradik yang lain akan bergabung untuk merealisasikan impian mama dan bapa..AMINNN..~~~~


p/s: heheheh...mood nak kembali study la ni...study hard!study smart!
Love ^_^

No comments: