Friday, August 10, 2012

Secret Admire


hehehehe...Assalammualaikum dan salam jumaat...
lama tak update blog..
berSAWANG!
cik kema demam beberapa hari ni..huhuhu...

hari ni mau cerita pasal secret admire..hahahahah...
ni pasal kejadian semalam la ni..terus teringat kenangan ni..hahahaha...

okay,
dulu masa cik kema baru pindah sekolah kat smk beluran...
cik kema taklah rasa popular..ala cam student biasa ja..
tapi abang-abang cik kema ni..antara yang famous lah kat sekolah tu..
sebabnya..sorang tu atlit dan sorang tu pula pengawas...
wajah pun tampan...hahahahaha...

tapi cik kema taklah tumpang popular kan kat dorang..
hehehehe...
tapi seyes, memang ada sampai student pompuan jeles bila abang-abang cik kema ni selalu tunggu cik kema kat depan kelas untuk makesure yang cik kema selamat sampai kat kelas..
FYI, abang-abang cik kema ni very protective.. Alhamdulillah dapat abang cam dorang..
tapi jeles kejap ja tu..bila dorang tahu cik kema ni adik kepada abang-abang cik kema, dorang bukan main sakan layan cik kema baik..
padahal before tu.... "KAMI ANTI STUDENT BARU"..cik kema ingat lagi ayat tu..heheheh...

okay..
stop pasal secret admire abang-abang cik kema..
pasal cik kema lak..hehehehehe...

masa baru pindah tu kan, tiba-tiba dapat surat...
kawan sekelas cik kema yang bagi..
aiiyyookkk!! sapa bagi....
cik kema gelak! ok...bukan apa..masa tu tak tahu lagi pasal-pasal jiwang karat ni...otak still budak-budak lagi..bukan cama budak-budak zaman sekarang! hehehe

cik kema lupalah cik kema balas kah tak surat tu..
rasanya balas kot..sebab nak tahu siapa kan...
then, dia tak mahu bagitahu...
tanya ngan 'posmen' tu..sama gak tak mahu bagitahu....
cik kema dan kawan-kawan agak mesti antara geng-geng 'posmen' tu jugak..hahahah..

tapi sangat mustahil budak kelas cik kema..
sebab cik kema tahu, dorang takkan nyer suka cik kema yang ala-ala tomboy ni..hahahah..

pastu...
adalah..satu hari tu..
tengah tunggu bas kat bus stop depan sekolah...
nampak si 'posmen' ngan geng-geng 1 bas ngan dia..
then perasan someone yang asyik curi-curi tengok kat cik kema..
pastu salah sorang kawan cik kema bagitahu lah yang dia kenal sapa bagi surat tu...
tapi malangnya...
dia cuma gtau rupa fizikal dan bukan nama...aiyyoookk!!..

memang dah syak orang tu..
cik kema buat tak tahu...tak balas surat..hahahah..malas nak melayan orang yang tak dikenali..(tabiat sampai sekarang.. ^_^')

tiba-tiba...
geng-geng dorang confess lah sapa sebenarnya yang kirim surat tu..
rasanya kitorang dipertemukan diluar kelas kot kalau tak silap..
tapi..masa tu..cik kema cuma nak berkawan bukan lebih dari kawan...
ala...budak-budak lagi kan...

but i'm proud to him...
lama kut menunggu...sampai cik kema pindah sekolah lagi sekali cik kema tak terima..
don't know why..
myb sebab cik kema bukan minah jiwang kut! hahahah...

tapi kan..till now..kalau jumpa member-member sekolah mesti dorang akan membahan cik kema pasal tu..hahahah...
aiyyoookk!! banyak-banyak perempuan why cik kema???


then, after 5 years..
semalam cik kema nampak dia..
dia pun cam tengok-tengok cik kema..actually cik kema tak sure..
bila dia tu betul-betul ada kat depan cik kema..baru cik kema pasti! dan YAKIN!
heheheheh...
btw, cik kema rasa dia jalan ngan girlfriend dia kut..
hahahah..
terus terimbas zaman sekolah-sekolah dulu...heheheh....


p/s: cik kema pernah gak jadi secret admire kepada seorang junior cik kema..hahah.. ;p
Love ^_^

No comments: