Tuesday, August 14, 2012

Bertanya??

Assalammualaikum..
first of all..Thank You Allah..You give me another day...
okeh..apa yang cik kema nak sampaikan..
Alhamdulillah cik kema dah semakin okeh..abaikan ja post semalam tu..hahahah..

ni nak cerita sikap cik kema yang lain dari yang luar biasa adik-beradik cik kema..
btw, biarpun antara adik beradik cik kema, cik kema adalah yang paling murut murai dan tak tahu diam..
tapi..
sebenarnya cik kema adalah yang membosankan sebab tak pandai nak teruskan perbualan dengan menanyakan soalan...

for example:
when we're gossiping about someone..
cik kema just: ooohh..yaaa...hehehehe..kroikh..kroikh...
see! gelak macam hantu..dan bagi respon yang mematikan mood orang nak gosip!

dan bila cik kema nak sampaikan gosip tu..
for example..nak sampaikan dekat kakak..

cik kema: uiii..kau tau..c bla..bla..bla.. kan..sana.. bla..bla..bla..
kakak: bila?
cik kema: entah..
kakak: dengan siapa?
cik kema: entah
kakak: GRRRRR!! JADI APA JUGA YANG KAU TAHU???
cik kema: errrrr....hehehehheheh

kesian kan...cik kema memang berniat murni untuk menyampaikan sesuatu cerita..
tapi..cik kema tak tahu detail..

sebab..cik kema tak suka nak bertanyakan dengan lebih lanjut..
don't know why...
kekurangan ambilan berat kepada keadaan sekeliling..

sama gak bila with him kan..
even, someone told me he's going out with someone bla..bla..bla..
cik kema tak tanya..
well...
i'm not that super busy to ask him..
"hey u.. gi mana?dengan siapa?lelaki kah perempuan??"
cik kema lagi suka sindir.. "amboi..dating tak ajak!"
actually, cik kema tak kisah pun nak keluar dengan siapa..
sebab masing-masing ada privacy kan..
masing-masing ada kawan..
lagipun cik kema bukan jenis yang nak kongkong kebebasan pergerakan walaupun we are in relationship..hahaha..
sebab, cik kema pun tak suka dikongkong..
sakit yaww kena kongkong..hahahhaha


but, cik kema suka sangat straight to the point...
kalau cik kema betul-betul tak puas hati, cik kema akan tanya...
heheheh..
sampai jawapan tu memuaskan hati cik kema..

kan dah bagitahu..
i'm super duper COMPLICATED than others..hahahah

eh, macam dah lain dah ceritanya..okay..
kesimpulannya..
jadilah orang yang banyak tanya tentang sesuatu tu atau anda mahu kelihatan bodoh macam cik kema yang cuba untuk menyampaikan cerita kepada mereka...hihihi...

dapat tak..dapat tak???tak dapat silalah berkunjung ke laman muka buku cik kema untuk pertanyaan lebih lanjut..hahahha
Love ^_^

No comments: