Tuesday, July 24, 2012

Perempuan??Complicated??


dan sekali lagi thanx kepada nizarazu.com

perempuan selalu di kaitkan dengan complicated dan sukar untuk difahami..sebab kata-katanya puitis dan penuh maksud tersirat yang kita tak tahu...

kat sini nak share jugalah tips untuk faham makna disebalik kata-kata kaum hawa ni...
best untuk bf dan suami di luar sana..hikhikhikhik

1) Fine!
- Adakah lelaki memahami apabila pasangan mereka menyatakan perkataan Fine! ? Kebiasaannya, wanita meluahkan perkataan ini kerana mahu menghentikan perdebatan yang sedang berlaku. Sebaiknya, apabila mereka sudah mengeluarkan kata-kata ini, anda perlu untuk memberikan ruang untuk mereka bertenang. Cuba elakkan daripada terus memberi tekanan kerana ia akan meningkatkan lagi pengaruh emosi mereka. Apabila sesuatu perbincangan dipengaruhi emosi pasti sukar untuk mencari jalan penyelesaian.

2) 5 minit
- Apabila wanita menyatakan mereka memerlukan masa 5 minit untuk bersiap, anda perlu bersedia untuk menunggu sekurang-kurangnya setengah jam. Lelaki perlu memahami bahawa kecantikan adalah perkara utama untuk wanita, terutamanya apabila keluar bersama orang yang mereka sayang.
3) Takda apa-apa
- Apabila wanita menyatakan seperti ini, ia adalah petanda awal bahawa perang akan berlaku sekali lagi sekiranya masalah belum lagi dapat diselesaikan. Lelaki seharusnya bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang akan berlaku dan memahami bagaimana cara untuk mengatasinya.

4) Sukahatila (nada sinis)
- Apabila wanita menyatakan sukahatila, ia sebenarnya memberi maksud larangan terhadap lelaki untuk melakukan sesuatu perkara itu. Jangan lakukan perkara tersebut untuk menunjukkan bahawa anda berjaya memahami mereka.

5) Whatever!!
- Dengan kata yang lebih mudah difahami adalah ia bermakana bahawa wanita tersebut menyatakan “SAYA BENCI AWAK!!”

6) Takpe, saya ok
- Apabila wanita meluahkan kata-kata ini, ia bermakna mereka sedang memikirkan mengenai hubungan anda. Adakah hubungan tersebut mampu membawa kebahagian, mempunyai masa depan yang cerah, dan sebagainya. Anda seharusnya belajar untuk memahami mereka dan berusaha memberikan mereka keyakinan terhadap hubungan anda semula.

7) Jangan risau, saya dh agak dah 
- Kenyataan ini biasanya menunjukkan bahawa kesalahan yang serupa dilakukan oleh seseorang lelaki untuk beberapa kali. Ia juga merupakan satu tanda bahawa mereka telah berasa bosan dengan sikap buruk anda.hehehehe..bagi cik kema.. 90% memang betul..
tapi ada juga tak sama kan..sebab setiap orang pun berbeza..
heheheh..
hati-hati dengan perempuan..sometimes bila dorang kata dorang OKAY, sebenarnya dorang sangat TAK OKAY..
okay??hihihi...

Love ^_^

No comments: