Friday, July 27, 2012

Jum Main! ^_^


hahahha..apakah gambar di atas???
jum main..main curang-curang nak??hehehhe..

actually cik kema teringat lecturer cik kema cakao camni
 "berkawan biar ramai, bercinta pun biar ramai"
hahahah..
apa feedback cik kema??
"sangat rugi wife dia.."

tapi bila dengar penjelasan dia, cik kema pun terfikir juga:
kami lelaki, ada hak nak cari yang terbaik untuk kami..
siapa yang boleh jaga makan minum dan pakai kami..
kami yang hantar duit hantaran..
kami tak mahu bazirkan duit tu untuk orang yang tak layak..

well..
betul...tapi tak adil bagi perempuan kan???
apa salahnya jangan pasang girlfriend ramai-ramai..tapi putuskan saja bila tak berkenan kan...
yes, memang lelaki yang bagi duit hantaran..
tapi perempuan menghambakan diri untuk suaminya seumur hidup..

so, perempuan ada right juga nak cari siapa yang layak untuk dia hambakan diri seumur hidup kan...
(ayat..mengancam!!)

if cik kema lah kan...
dapat tahu yang bf curang (minta dijauh-jauhkan..)
cik kema tak minta dia bertahan di samping cik kema..
cik kema lagi suruh dia putuskan cik kema dan tingglkan cik kema..
sebab, once dia dah buat benda tu..tak mustahil dia akan buat lagi kan..
hohohoho...cik kema sangat tak mudah percaya lelaki..

but, what u give u get back lah!!

cik kema selalu tengok dekat drama and wayang, asal pasang dua je perempuan sesama perempuan yang gaduh kan...
memang cik kema tak ada pengalaman pasal ni..
tapi kenapa tidak, girls tu bincang dan kenakan balik lelaki tu..
ayyooo...what u give, u get back my dear..hahahaha...

tapi cik kema tahu bukan mudah nak buat sebab dah sayang kan...
tapi..sedarlah.. Allah menunjukkan kepada kita yang dia tu bukanlah yang terbaik untuk kita..
sepatutnya kita bersyukur sebab Allah tunjukkan awal kepada kita..

kesimpulannya, tetapkanlah "berkawan biar ramai, bercinta biar satu.."
untuk mengelakkan sakit hati, dendam dan permusuhan sesam kaum..hahahha..

1MALAYSIA!! 

p/s: minta-minta dijauhkan dengan cik kema..AMIN>>>
Love ^_^

2 comments:

cik milo kosong said...

tapi kadang-bercinta ramai2 pun cm best jew..haha! setia pada yg satu 2 yg pntg..ngee~ :)

Cik Kema said...

hahahah..btul3.. ^_^