Friday, April 13, 2012

Trust


mesti faham kan ayat yang tertulis dalam gambar di atas..hehehehe

"jangan pernah berputus asa, ikut kata hati dan ianya akan menentukan masa depan diri kita sendiri"

tranlate by cik kema ya...
hahahaha..

macam apa yang berlaku dalam diri cik kema..
dari dulu sampai sekarang dan insyaAllah masa akan datang..
cik kema sangat minat untuk menjadi tenaga pelajar..

bila orang tanya..
why UPSI? why Pendidikan Jasmani??

cik kema:

AS LONG AS JADI CIKGU kan..hehehe..
semua orang gelak dengar jawapan tu..

pastu ada yang tanya..
so u punya diploma in HOTEL MANAGEMENT tu sia-sialah kan??

cik kema:

taklah..for me zaman diploma tu banyak bagi cik kema pengalaman..
sebab masa tu lah cik kema belajar banyak benda such~~~>

1. makan pakai garfu, pisau, sudu
2. belajar makan sayur-sayuran
3. be hoteliers
4. sampai ke merata tempat di semenanjung malaysia

dan macam-macam lagi..kalau bukan sebab ambil diploma ni, cik kema takkan lalui semua itu kan..pengalaman tak dapat dibeli.. ^_~

ada lagi persoalkan..

u tak rasa membazir masa ke? if u ambil degree in hotel management u cuma kena study 2 tahun lagi. tapi kat sana u kena study 4 tahun..lama beb..

cik kema cakap apa:

i don't mine.. as long as jadi CIKGU ^_~

kesimpulannya..tepuk dada tanya selera..hanya kita yang tahu apa yang kita inginkan.. :)



Love ^_^

No comments: