Thursday, April 5, 2012

Sekolah ku yang tercinta...

Assalammualaikum dan selamat petang yang indah..
petang ni cuaca di tanjung malim agak kelam..
rasa macam nak tidur ja..
apa boleh buat..baru lepas makan kan..hikhikhik

takpalah.. cik kema nak menceritakan sekolah yang pernah cik kema belajar dulu..
menimba ilmu pelajaran..hehehe..

1. TADIKA KEMAS KOLAPIS


okay..cik kema sekolah kat sini since umur 4 tahun lagi...maknanya 2 tahun lah cik kema kat tadika ni..
cik kema ingat lagi cikgu cik kema sampai sekarang..cikgu Syarifah dan Cikgu Maina..hehehe..
cik kema memang nakal dulu..terima kasih cikgu-cikgu sebab bersabar dengan saya..!

2. SEKOLAH KEBANGSAAN KOLAPIS


haaa..ni sekolah rendah cik kema..heheheh..
kat sekolah ni kena jaga perangai sikit..mana taknya..mak cik kema cikgu kat sekolah ni...hahahaha..
tapi dalam control2 tu ada jugak kenakalan yang cik kema tak dapat lupakan...hihihi..
banyak tragedi 'berdarah' berlaku..hahhahah.. ;p
semuanya berpunca atas kenakalan sendiri...

3. SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AGAMA SANDAKAN


heheheh..macam tak percaya kan orang macam cik kema ni dulunya study kat smk agama..
actually cik kema study kat sini dalam setengah tahun ja..
cik kema pindah atas sebab-sebab yang tertentu..hehehhe..
tapi Alhamdulillah..ada kawan-kawan yang still ingat cik kema sampai sekarang..walaupun kadang-kadang cik kema kena recall balik...nak ingat dorang sapa kann..hehehe..
tapi kat sini..kira cik kema nakal jugala.. ;p

4. SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BELURAN BESTARI


inilah sekolah cik kema selepas smk agama..
cik kema study kat sini sampai form 3..
lepas PMR cik kema 'terpaksa' berpindah ke sekolah baru...hihihi..
kenangan kat sekolah ni..
rasanya....ha!!
hahahaha..
psstt...cik kema suka kacau sorang junior lelaki ni..hahahahaha...
yala..handsome kut~~~ ;p

5. SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BELURAN II


hik..hik..ni lah sekolah yang cik kem 'terpaksa' pindah tu...
tapi untunglah cik kema sekolah kat sekolah baru kan..
semua barang still baru-baru lagi..
hehehehe..
walaupun terpaksa..
tapi honestly cik kema sangat sayang sekolah ni..
sebab kat sekolah ni lah cik kema dapat mengharumkan nama family cik kema..heheheh...
dan sekolah ni lah menyemai ciri-ciri kepimpinan cik kema..hahah...
cik kema agak nakal juga kat sini..
bayangkan penolong ketua pengawas lewat datang sekolah..hihihi...
tak sengaja.. ;p

actually ada 1 lagi sekolah cik kema belajar..
SEKOLAH RENDAH AGAMA.
sekolah ni sesi petang..cik kema ada sijil SRU..hihihi...bangga sikit... ;p
cik kema pun nakal kat sekolah ni..
orang tengah study kat kelas..
cik kema gi tangkap ikan kat bawah sekolah..hahahah..

kesimpulannya...
cik kema ni memang sangat nakal dan gila...
tapi cik kema tak jahat..hahahha...

cik kema nak mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada cikgu-cikgu yang telah melayan karenah cik kema dan sabar ajar budak nakal macam saya..
kalau bukan kerana cikgu-cikgu..
saya takkan ada di sini sekarang ini..
heheheheh...
minta maaf banyak-banyak cikgu sekalian~~~

Love ^_^

2 comments:

farah comei :p said...

tukarlh background!

Cik Kema said...

hahhaha..farah dah marah,,,ok.. ;p