Monday, April 30, 2012

Complicated kuasa dua.

SEPTEMBER
* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik


heheheh..apakah COMPLICATED KUASA DUA...hehehehe..

ceritanya gini...lebih kurang setahun yang lepas cik kema praktikal kat langkawi..
then first department yang cik kema masuk tu F&B..
F&B manager hotel tu brieflah kami serba sedikit pasal department tu..

tiba-tiba dia tanya kat cik kema..

"awak anak keberapa?"

"keempat.."

"oo..complicated..lahir bulan?"

"september.."

"huh! complicated kuasa dua.." 

cik kema pun tergaru-garu kepala..apa maksud dia ni complicated kuasa dua..

pastu dia tanya lagi..

"awak selalu simpan perasaan awak kan.. marah, sedih, suka semua awak simpan.."

cik kema mengangguk..

"bila awak gaduh dengan orang, walaupun benda tu bukan salah awak..tapi lama kelamaan awak yang rasa bersalah kan.."

cik kema mengangguk lagi..
apa yang dia cuba sampaikan..FYI, pending*

"awak complicated kuasa dua sebab awak lahir bulan september dan awak anak yang keempat yang bersifat angin..orang susah nak jangka perasaan awak..sebab awak suka PENDAM semua perkara..awak tak suka merungut kecuali kalau betul-betul awak tak berpuas hati.."

ha!!!

"errr..macamana encik tahu?"

"saya belajar psikologi.. dan awak adalah complicated kuasa dua yang baru pertama kali saya jumpa..."

grrr....complicated???

"actually banyak lagi saya nak cakap tentang awak..tapi, ini bukan topik sebenar kita datang kebilik meeting ni.."

*drop the subject..
Alhamdulillah..~~~

so, am I complicated??hahahahaha...

entahlah..yang cik kema sokong ayat-ayat yang ter 'highlight' di atas tu ..heheh..

so pesan cik kema...


hahahahaah!!!~~~



Love ^_^

2 comments:

cik milo kosong said...

buyay,ak pun nk tau gak ak mcm mane..tnyekan hehehe.. :)

Cik Kema said...

hahahahaha..aku da lost contact la ngan dia since hbs praktikal..huhuhu..