Monday, March 12, 2012

Kem Mengenal Budi

Assalammualaikum dan selamat pagi everybody!!!!!!

wah....semangat lebih hari ni..sebab lecturer cancel kelas..pukul 5 petang baru ada kelas...
agak best di situ ya kawan-kawan..hihihihi..

orait, selama 3 hari ni cik kema gi kem Mengenal Budi kat Sungai Samak...waaaa~~~~~~~ honestly, first time ikut kem ala-ala PLKN macam ni..penat tapi BEST!!!!.. caya lah beb!!

kenapa BEST??
okay, first of all cik kema nak g tau cik kema tak pernah jungle tracking malam-malam buta...memang bila cik kema dengar tu, cik kema agak tak takut sangat..tapi bila cik kema ada *masalah* masa tu..hmmm..cik kema apa lagi..takut gak lah nak masuk, sebabnya takut dikejar oleh benda-benda yang suka kan darah...hihihi...

cik kema takut gila PACAT!!!! bagilah apa ja kat cik kema, cik kema tak takut..tapi PACAT dan seangkatan dengannya..eiiii......~~ tapi cik kema tak risau kalau pacat tu naik badan..yang cik kema risau bila dengar cerita groupmate cik kema yang pacat tu boleh masuk kat alat sulit dan boleh beranak pinak kat dalam perut... apa lagi!! cik kema terus ikat seluar dengan tali..hahahhaha...

okay, at first perjalanan berjalan dengan lancar..memanglah penat..tapi jadi excited sebab tak pernah buat kan..hari semakin gelap dan lewat..tiba-tiba touchlight cik kema padam..ha?! gabra sikitlah..nasib baik ada groupmate yang sudi kongsi touchlight.so, kena jalan seiringanlah..thanks akim..tolong bawa beg ngan kongsi touchlight..hahahahha..memang jalan dengan akim ni cerita tak habis...dok cerita.................... je.. sampai kat tak rasa, rupanya kami sampai kat tapak perkemahan..tapi bukan tapak kem..kami baru sampai separuh jalan..hihihi..

sampai kat tapak, cik kema intake bab masak memasak bersama 5 orang sahabat lagi...hihihi.memang syok...kami makan kat atas daun then kongsi beramai-ramai..masa tu memang rasa tak ada gape antara kami... ^_^

esoknya..kami group first yang sampai kat kem..hehehehe..banyak aktiviti kami buat hari tu... macam BANTU MULA dan ASAS PERKHEMAHAN..hihihi...agak best jugalah bila dorang buat benda gitu..cik kema tak pernah nak rasa kan...tapi agak memenatkan bila kami tidur pukul 5 pagi dan kena bangun pada pukul 7 pagi..hihihi...tak apa..sekali sekala kan...

hari last adalah hari yang sangat best bagi cik kema!! bila cik kema yang agak FOBIA dengan air ni buat aktiviti WATER CONFIDENT..heheheh..bayangkan kami dihanyutkan satu persatu dalam keadaan melaya.. hehehehe..bontot jangan nak cakaplah..memang kena batu..hahahaha..arus memang kuat..hidung masuk air...hahah..agak takut juga..hihihi..

pastu, bila cik kema buat tubing.. kita dok atas tube then dihanyutkan sekali lagi..hehehehe...yang ni aktiviti berpasangan..cik kema berpasangan dengan sorang lagi orang yang fobia air..heheheh..tapi Alhamdulillah cik kema dan dia selamat sampai ke destinasi juga..hihihi...honestly, cik kema jadi cam excited dan nak try lagi walaupun fobia tu still ada lagi..thanks kakak2 dan abang2 fasi.. :)

pastu kami kena buat LDK..hahahah..ni lawak..dari awal sampai akhir cik kema tak habis gelak..sampai abang FASI cakap cik kema ni gelak besar...hahahah...bayangkanlah kami kena masuk kat satu kolam air LUMPUR..uwekkk!! hihihi..mesti geli kan..tapi cik kema jadi suka..sebab cik kema memang excited dengan benda-benda yang cik kema jarang-jarang lakukan ni..hahahahaha..

dorang suruh baring, suruh goleh, suruh calit lumpur kat muka, suruh selam, suruh buat bubbling dalam air lumpur tu..cik kema still boleh gelak-gelak..hihihihi.. ;p
tapi yang bestnya bila kami sekumpulan macam makin erat da..bayangkanlah ada satu halangan tu kami kena panjat macam bukit..memang tak boleh naik kalo tak ada bantuan..yang lelaki ni offer dengan rela hatinya suruh kami pijak badan dorang untuk panjat bendalah tu..kesian juga kat dorang... sory tau kawan-kawan..saya berat sikit.bukan berat banyak 62kg je... ;p

pastu dengan keadaan berlumpur kami ada game daripada En NUszep..naaa..ini lecturernya dari seberang.. dari indonesia..hihihi..tapi en Nuszep memang best...dia buat kami lagi tak ada gape...dalam game yang dia buat tu ada nilai simboliknya walaupun game tu nampak cam budak-budak..dan cik kema akan ajar game tu kat sepupu sepapat cik kema..tunggu aku balik ya adik-adik..hihihi..


rasanya ni ja kut cik kema nak cerita..heheheh..gambar-gambar nanti cik kema upload bila cik kema da dapat okay! ^_^


Love ^_^

1 comment:

Cik Ila said...

Bestnye..cik ila suke camping2 cmtu.. ;)