Saturday, February 25, 2012

Training Fitness minggu pertama..

Assalaammualaikum dan selamat berhari sabtu semua.. heheheh...
mesti tak ada kelas kan hari ni..cik kema kesian tengok housemates cik kema yang bertungkus lumus bangun awal pagi untuk pergi ke kelas kokum dorang..hahahhaah..kesian kan..sabar je la ya nakkkk...

okay...
cik kema nak cerita lah sikit kan pengGalaman cik kema untuk first fitness training semalam..wooo~~~ hehehhehe....cik kema tak percaya yang cik kema akan buat training fitness ni...heheheh...



mula-mula tu kan....
bila semua dah sampai kat padang, Martin selaku ketua pun ajaklah kami warm up..Martin ni budak sarawak yang ambil sport science dulu masa kat UITM..badan dia..fulamak!! gua cakap lu....shape sangat cantik.. pastu dengan semangat yang padunya cik kema pun buatlah warm up..ala besa-besa je dulu..warm up yang macam selalu kita buat...

lepas tu, lecturer datang..ha...~~~ jeng..jeng..jeng..di sinilah kesesakan nafas cik kema terserlah...heheheh...orang tak ada stamina kan.. dia suruh kami lari ulang alik 100m dengan camni:

---> pergi kena buat slow jog..patah balik kena buat..




lebih kurang camtuhla...ada lagi satu larian..larian mengiring..tapi tak jumpa gambar dia..heheheh..bayangkan berapa meter cik kema kena lari ulang alik..hahahha...

pastu kan...dah habis lari-lari bagai lecturer suruh buat LONG SLOW DISTANCE..ha...masa ni kami dibagi masa selama 30minit untuk jogging keliling kampus..masuklah celah mana pun..tapi kena lari selama 30 minit.. masa yang ni lah buat cik kema sangat menyesal bila bapa cik kema ajak jogging cik kema tarik selimut sampai ke kepala..hahahah...rasain loh!

mula-mula lari tu okay lagi..bila da minit yang ke 10, cik kema dah rasa buah pinggang cik kema macam di picit-picit...pastu cik kema berhenti jap...dah okay sikit cik kema try lari lagi..lari-lari selama 5 minit camtuh pinggang cik kema rasa kejang..langsung takleh nak gerak...ni lagi sakit...hahahhaha...masa tu barulah nak cakap "haihh..menyesal tak jogging..menyesal tak minat sukan..." 
lepas tu memang cik kema tak boleh lari dah..cik kema just jalan secara cepat lah..sambil nyanyi-nyanyi..yala..nak lupakan kesakitan tu kena buat benda yang boleh membuatkan kita terlupa apa yang kita rasa..so, bagi cik kema menyanyi adalah ubatnya...hahahhaha..gila kan...

dah lepas 30 minit..kam pun buat fiteness punya senaman pula...senaman yang menggunakan berat badan sendiri..masa ni.....cik kema rasa cik kema sangat berat..berat seberat-beratnya...hahhahah...
kami kena buat sit up, split, burpee, half squat, bridging, push up and back hash...hahahah..semua benda ni cik kema just buat sikit ja..betapa beratnya badan cik kema kan...hahahha....

lebih kurang camnilah kami kena buat..hahhahaha.....


biarpun kena buat bagai-bagai camni..dan ada yang cakap "sapa suruh ambil PJ, sekarang rasakan..", kulit dah jadi tanned, kena beli brangan sukan yangg mahal-mahal.. tapi semangat cik kema honestly tak down.. malahan cik kema rasa tercabar dan semakin bersemangat nak buktikan yang cik kema boleh buat semua ni.. insyaAllah..

apa yang meng'ENJOY'kan cik kema adalah..cik kema belajar dan buat benda yang cik kema tak pernah buat sebelum ni.heheheh.. cik kema sangat suka belajar something new..

p/s: nasib baiklah semua aktiviti padang pada waktu pagi dan petang..yang group satu lagi..nuu...time kat padang pukul 11-1 petang.. masa tu matahari kat atas kepala.kalau cik kema lah...huisshhh..mau pengsan dibuatnyaa..heheh





Love ^_^

No comments: