Saturday, February 25, 2012

Satu Titik Hitam


assalammualaikum...dah lunch ka semua??heheheh...
cik kema malas nak lunch..malas nak turun ke kafe..
pemalasnyaaa...hehhehehehe..

btw,
nampak tak gambar kat atas...
agak-agak apa maksudnya sehelai kertas putih ada titik hitam...


bagi cik kema...
kertas tersebut melambangkan peribadi seseorang...
biarpun selama hidup kita buat baik..
dan bila ada sekali kita buat jahat..
guess??orang akan ingat yang mana satu?
mesti yang jahat tu kan...

tapi kita still ada chance untuk mengubah presepsi orang tentang kita..
pandangan orang tentang kita..
once kita da buat jahat...
kita still ada chance untuk mengubahnya menjadi baik..

namun...
ada sesetengah orang yang mudah merasa FOBIA akan rasa sekali orang tu buat jahat kat kita..
dan tak mustahil dia akan buat jahat sekali lagi..
dan salah seorang orang yang percaya tentang itu adalah cik kema..
i'm so sorry...

tapi cik kema sedar bahawa orang yang buat salah ni patut diberi peluang kedua untuk memperbaikinya..
yess...
tapi i'm not going to trust that person again..
i will pretend nothing happen..
remember..
girls FORGIVE but girls will not FORGET...

so,
kesimpulannya..
bila melakukan kesalahan..kita ada chance untuk memperbaikinya..
jangan berputus asa okay..
kita sentiasa ada peluang...
lagipun, selagi kita tak melakukan kesalahan,
selama itulah kita takkan menyedari akan kesalahan kita..

faham tak ayat tu??
fikir-fikirkanlah...dan selamat beramal... 



Love ^_^

No comments: