Tuesday, February 14, 2012

Universiti Pendidikan Sultan Idris

Assalammualaikum!!!~~~~~ dan selamat malam...

wah~~ macam dah lama tak update blog ni kan..kesianlah...
well, macam yang cik kema cakap..cik kema lapor diri kat UPSI...sebab tu lah tak dapat nak update blog..kesian kan...
ni baru leh connect tenet..
hmmm..macam dah tak sabar naj cerita pasal UPSI sebenarnya..hehehehhe...
okay, cik kema cerita dari har ke hari tau...


HARI PERTAMA

~~>okay, hari pertama cik kema pada 11hb tu..cik kema g datang awal..biasalah dari sabah kan..takut rushing lak next day tu.. so cik kema ambil keputusan fly awal seharilah..sampai kat sana adalah pihak upsi sambut cik kema..pastu dorang bagilah penginapan sementara kat kolej Za'Ba..nice jugaklah rumah..macam pangsapuri..

HARI KEDUA

~~>okay hari kedua ni cik kema g melapor diri la kononnya..setelkan semua..masuk kolej..fuh!! nasib baik dapat sebilik dengan budak sabah juga..hehehhe..tapi housemate pun suma okay belaka..semua gila-gila macam cik kema..hahahah...

HARI KETIGA

~~> hari ketiga bersamaan hari isnin di mana MINGGU SUAI KENAL dah start..hahahah..kat sinilah cik kema berkenalan dengan coursemate cik kema...hmm..mula-mula tu agak rasa sangat kecil lah bila semua mereka tu adalah terdiri daripada atlit-atlit..hmm..oh, ya cik kema ambil kos pendidikan jasmani kat sini..

HARI KEEMPAT, KELIMA

~~> hmmm..hari keempat cik kema buat apa ya??!! hmm..dengar ceramah kot..hahahah..okay sepanjang hari di atas cik kema hanya dengar ceramah je..ambil gambar..hantar borang-borang yang perlu..dan agak best jugalah..hahahah..cik kema sangat suka cara dorang organise..dorang pandai ambil perhatian peserta-peserta..best kan...banyak permainan...

HARI KEENAM

~~> hari ni pula..hmm! hari angkat ikrar depan barisan orang-orang kuat upsi..dan cik kema adalah salah seorang wakil etnik yang kena angkat ikrar di hadapan sekali..bangga tak??!!hahahhah,..adalah sikit-sikit kot.. ;p ayat poyo je kan..hihihihi...

HARI KETUJUH

~~> hari ni sebenarnya..ada aktiviti kolej..tapi kami tak dapat maklumat..so, kami pun serumah keluar beli barang keperluan kat pekan tanjung malim..tengah best2 jalan..member gitau yang aktiviti dah start...kami apa lagiii!!!!! bergegas balik ke kolej..hahahhaha.. lawak kan...datang-datang daftar diri, tengok suma pakai baju sport..kami pakai seluar jeans..heheheheh..

HARI KELAPAN

~~>hari kelapan..still dalam aktiviti kolej AMINUDDIN BAKI..banyak LDK kami buat..termasuklah yang menguji minda dan kesabaran bekerja dalam kumpulan..cik kema dah banyak kali ikut program camni...jadi organizer pun pernah.. bukan senang nak jadi organiser..cik kema pun pernah rasa bila ada peserta yang tak puas hati..dihentam..woaahh!! agak teruk kan..so, apa yang kurang cik kema boleh faham..yala..bukan semua benda boleh buat perfect..tapi kita kena usahakan supaya ianya menjadi kenangan manis setiap orang.. benda kenangan manis ni bukan hanya dari pihak organiser sahaja..mereka sudah bertungkus lumus untuk menjayakan program..so, sebagai peserta..kita think positive..boleh??bak kata abang zack kan..kalau kita tulis MANIS di diari kita, MANIS lah jadinya..bila kita tulis PAHIT, PAHIT lah jadinya..setuju??hehehehhe...for me, orang yang selalu fikir negative itu adalah mereka yang sempit pemikiran..

HARI KESEMBILAN

~~> okay.. ni hari terakhir aktiviti kolej.. yang ni lagi menguji kesabaran..heheh..tapi tak apa..saya COOL..malam hari kesembilan ni cik kema kena buat persembahan..okay cik kema volunteer jadi director kepada sketsa muzikal..oleh kerana cik kema ada sikit masa je nak plan apa yang perlu cik kema lakukan, so cik kema hanya bagi benda yang simple as possible..heheheh..okay??? walaupun sketsa muzikal tu tak macam yang cik kema bayangkan..tapi cik kema tetap puas hati dan berterima kasih banyak-banyak kepada yang terlibat.. dan meminta maaf kepada seorang insan yang mungkin telah terasa dengan line sketsa cik kema..memang cik kema akui, cik kema lalai di situ dan tidak menyedari ada pihak yang akan terluka..dan cik kema sangat-sangat meminta maaf... :)

HAR KESEPULUH

~~> dan bermulanya kelas cik kema.. kulit cik kema sekarang ni boleh tengok..dah TANNED... hahaha..berjemur kan..hmmm..tapi cik kema tak kisah..sebab cik kema buat benda yang cik kema tak pernah buat sebelum ni.. ini menjadikan cik kema lebih bersemangat dan sangatlah excited!! hihihihi..;p

P/S: GAMBAR- GAMBAR NANTI CIK KEMA UPDATE KE POST YANG SETERUSNYA OKAY!

Love ^_^

No comments: