Wednesday, January 4, 2012

Wai Rai High School




Assalammualaikum dan selamat pagi...
heheheh..dah lama cik kema tak mencurahkan isi hati kat blog ni..
yalah..busy kan...
tapi takpa..cik kema nak balas dengan memberi anda dengar lagu tema Wai Rai High School..
tengoklah..tengoklah..tengoklah...heheheh...
scene di atas di ambil daripada episod ke 82 di mana kumpulan ni bertanding dalam battle of the band di sekolah mereka..
oh, ya..

watak utama Wai Rai High School ialah Aon dan Ryu..
dorang ni realitinya menganggotai kumpulan D2B..
semua lagu dalam siries ni dorng yang nyanyi...
sampai cik kema pun boleh hafal..tandanya minat sangat dengan rancangan ni..hahahah..

Wai Rai High School ni mengisahkan tentang budak-budak nakal di Wai Rai High School..
mereka ni suka mengenakan cikgu mereka sehingga tiada cikgu yang ingin mengajar mereka..
sampailah ada seorang cikgu yang baru pindah ke sekolah itu mengajar dan mengesan bakat mereka iaitu MUZIK..
mereka minat muzik dan menjadi deejay di sekolah itu..
selain daripada itu 1 band juga telah ditubuhkan oleh mereka..
banyak kejadian yang berlaku..
termasuklah di mana Aon dan Ryu saling jatuh cinta..
tapi sama-sama tak mahu mengaku..
akhirnya mereka diterima masuk ke university..
dan kisah itu disambung pula ke Wai Rai Freshy..

cik kema sangat minat siries ni..
ingat lagi ianya ditayangkan di NTV7 pada tahun 2005 pukul 10.30-11.30 a.m...
masa tu cik kema sekolah sesi petang...
adalahh kesempatan tengok siries ni sambil buat homework..haahaah...

p/s: cik kema minat gila kat Aon.. ^_^

Love ^_^

No comments: