Tuesday, January 10, 2012

The memory of Big D2B

Morning everybody!!!
walaupun sudah 4 tahun berlalu..tapi cik kema still nak cerita sikit pasal si Big D2B...
before ni cik kema pernah cerita pasal lakonan group ni dalam Wai Rai High School ...
semalam layan lagi sambungan cerita tu dalam Wai Rai Freshy..kat sini lah nampak komen-komen yang mengatakan Big dah meninggal..
seyesly, cik kema tak tau..so cik ke pun search..dan search punya search cik kema dapatlah sikit berita...




pada tahun 2003, Big telah mengalami accident kereta..then dia di masukkan kat dalam hospital dan menjalani pembedahan..sebab doktor dia cakap, ada jangkitan kuman kat dalam otak dia..so, kena operate lah untuk buang benda tu..

tapi after operate..
Big koma.. dari tahun 2003 sampailah tahun 2007..di mana dia meninggal seminggu selepas band mates dia Dan n Beam serta fan club D2B celebrate birthday dia.. touching right!! seyesly gak cik kema nangis..
jum kita tengok beberapa gambar Big ketika sakit dan sekitar majlis pengebumiannya..





sebelum Big coma..



before masuk bilik bedah..



selepas operation,Big coma..


His group mates during a concert during p'Big's most critical condition after his surgery..
Dan n Beam






sedihkan...lepas Big meninggal, Dan dah tak mau menyanyi lagi..dan tinggal Beam seorang.tapi lepas tamat kontrak, Beam pun berhenti menyanyi dan tak sambung kontrak bersama RS..
cik kema rasa persahabatan antara Dan, Big dan Beam adalah serupa seperti yang ditunjukkan dalam Wai Rai Freshy..oh! so, touching~~~~

Love ^_^

No comments: