Wednesday, December 7, 2011

takut bercinta..

hai..hai..hai...Assalamualaikum...

topik untuk masa ini adalah ----> PERNAHKAH ANDA RASA TAKUT UNTUK BERCINTA LAGI?

haaaaa....haaa...haaaa......
semua orang mesti pernah rasa apa tu cinta kan??
macam mana rasanya kalau bercinta...
hati yang berbunga-bunga tu...hissssttt!! rindunya pada perasaan itu! hehehehe..
ala..tipulah kalau cakap tak pernah bercinta...

yala..budak-budak zaman sekarang ni mana boleh percaya..form 2, form 3 confirm dah ada pakwe dan makwe kan..hahahah..
cik kema masa sekolah-sekolah dulu tak adanya nak couple-couple ni...
yala..cik kema bukannya HOT pun..CANTIK pun idak...tapi sedap mata memandang tu maybe lah...
uweeekk!!! meh muntah ramai-ramai..hahahah..

btw,
ada tak yang takut nak bercinta??
tak kira lah sebab fobia sebab terluka ditinggalkan..
ataupun tak percaya cinta sebab ditipu..

hm!
actually one of member cik kema ni adalah takut and fobia nak bercinta..
why???
sebab... dia takut nak menangis lagi..

ala..biasalah dalam bercinta kan...
mesti ada nangis-nangis punya...emo-emo bagai..sampai taknak makan satu minggu..ceh!!!
hahahaha...

apa-apa pun bercinta, bercinta gak..tanggungjawap jangan lupa tau..!!
yang masih study kena study...
macam cousins cik kema..dorang still kat menengah lagi...tapi da ada pakwe..hehehe..
cik kema open minded maa..
selalu cakap kat dorang "boleh bercinta, yang penting jangan abaikan pelajaran"

pada yang perempuan,
jaga batas dengan pakwe anda..dorang tu belum tentu lagi jadi suami korang tau! jangan lepaskan something kepada mereka yang belum pasti menjadi suami anda...nanti macam cik kema selalu cakap "rugi laki aku!" hahaha..

pada yang lelaki,
jangan nak buat benda tak baik kat makwe anda.. haaaa....kalau korang teringin nak buat benda-benda tak baik tu...cuba bayangkan kalau korang punya adik or kakak pula kena macam tu..panas tak panas hati anda??mesti rasa macam nak penyek-penyekkan muka dorang kan..so, jadi lelaki yang anda nak jadi calon suami adik dan kakak korang...style apa kalau lelaki tak sentuh perempuan..bagi cik kema benda tu MACHO! sebab korang hormat pompuan..kan.kan.kannnnn....

okaylah akhir kata...ingat pesan cik kema yaaa....salaaaammm..

Love ^_^

No comments: