Thursday, December 15, 2011

suara emas Dato' Shake

Assalammualaikum dan selamat pagi...heheheh
semalam malas gila nak post something kat blog ni..bukannya apa..malas nak menaip..entry ni pun sepatutnya buat semalam..tapi cik kema tak buat..hahahaha..

guys!! kenal tak Dato' Shake??mesti kenal kan..ala..yang top dengan lagu Umi, Lena dan banyak lagi..suara beliau, wow!!teruja ingin mendengar...bagi cik kema suara macam Datuk Shake ni belum ada di mana-mana penyanyi hanya dengan Dato' Shake sahaja....


amacam??engsom tak zaman muda Dato' Shake?? engsom kannnn....

Datuk Shake atau nama sebenarnya Sheikh Abdullah Ahmad Bakhbereh adalah artis Malaysia pertama yang menyanyikan dan mempunyai album dalam bahasa French. anak kelahiran Johor ini telah mengembangkan bakat nyanyiannya di luar negara seperti di Paris, England dan menetap di California.
ini adalah pencapaian yang sangat mengagumkan dan cik kema turut tabik springgg!! kat Dato' Shake ni.. beliau juga ada menyanyikan lagu-lagu melayu dan sangat sedap untuk didengari..wahhh..heheheh...
Dato' Shake sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak kalau cik kema tak silap dan sekarang menetap di California..

p/s:cik kema suka dengar lagu Lena bukan Lena AF tau..lagu Lena yang dinyanyikan oleh Dato' Shake..betul..

Love ^_^

No comments: