Sunday, December 25, 2011

some motivation..

Assalammualaikum...dan selamat petang..
hari ni hujan sangat tak henti-henti..hmm!
kerjanyanak tidur aja...
hahahah...

pada jam ini dan masa ini cik kema nak bagi sikit ceramah motivasi kepada anda yang sudi jenguk blog cik kema ni..maybe tak ada jenguk, tapi cik kema nak taip juga.. hehehehe..sebab, kadang-kala kita perlu memotivasikan diri kita untuk maju ke hadapan..ya tak??heheheh


mesti semua orang tahu kan nak baca ayat kat atas tu..and agak-agak tahu tak apa maksud ayat tu??hehehehe.."BIARKAN KENANGAN LALU BUAT ANDA BERUBAH LEBIH BAIK, BUKAN LEBIH BURUK" betulkah ayat cik kema tu..boleh la kan..cik kema tak pandai sangat bahasa orang putih ni..hahahahah...

okay, tidak dinafikan semua orang ada kenangan..pahit, manis, masam, buruk, bangas, basi, happy, gembira, sedih dan macam-macamlah..kenangan-kenangan dan benda-benda yang kita lalui ini sebenarnya boleh membuatkan kita lebbih bermotivasi dan ianya boleh membuatkan kita akan lebih jadi tidak berkeyakinan..ini semua mengikut cara kita mengendalikan dan menggunakan otak kita untuk berfikir..jika kita fikir positif, positiflah jadinya..kalau negatif, negatiflah jadinya kan..

macam apa yang cik kema cakap,semuanya kita perlu fikir dengan baik-baik..semua yang terjadi itu ada hikmah di sebaliknya dan semuanya bersebab..cuma, kita perlu fikirkan secara positif.. ya, memang tidak dinafikan kadang-kala sesuatu kenangan itu akan membuatkan kita jadi tidak selesa dan membuatkan kita menangis.. bagi cik kema, MENANGISLAH JIKA ITU BOLEH MEMBUATKAN ANDA LEGA.. yup! cik kema juga buat begitu..menangis adalah salah satu ubatnya..

kita tidak semestinya bernasib baik dan juga selalu malang dalam hidup kita.. macam cik kema, cik kema bukanlah seorang yang bernasib baik dalam setiap cerita cinta cik kema.. tapi disebabkan dengan pengalaman-pengalaman yang cik kema lalui, cik kema lebih berhati-hati dan mengambil langkah berjaga-jaga jika sesuatu perkara itu melibatkan soal hati dan perasaan..mungkin sebab itulah cik kema takut nak bercinta dan tak percaya kepada lelaki.. tapi itu tudak bermakna yang cik kema tak boleh berkawan dan bergaul dengan mereka??bagi cik kema berkawan dengan lelaki kadang kala lebih baik daripada perempuan..sebab, lelaki tidak se sensetif macam perempuan ketika berkawan...heheheeh.. 

so, apa yang cik kema nak katakan..pengalaman itu mendewasakan..ia mengajar kita erti kehidupan.. make it simple.. we all deserve to be happy..banyak cara yang kita boleh buat untuk menggembirakan diri kita..kan..cik kema maybe bukanlah penasihat yang baik..sebab cik kema amat berhati-hati ketika berkata-kata dan cik kema sangat takut jika apa yang cik kema cakap akan melukakan hati mereka..tapi, kalau nak cik kema dengar..cik kema akan dengar luahan hati kawan-kawan cik kema..

itu ja kut cik kema nak cakap..nanti cik kema share lagi benda yang boleh memotivasikan kita semua ya! kalau nak luahkan apa-apa sila sms or call cik kema di number ini 019-******0...hahahah...memain ja.. ;p


Love ^_^

No comments: