Thursday, December 15, 2011

Perempuan Mata Duitan..

hye again guys! hehehehe...
cik kema ni dah bersedia nak ke alam mimpi, tapi tiba-tiba macam nak post something about this topic.. hmm...
korang plak??da nak tido belum...meh baca post cik kema ni dulu..

PEREMPUAN MATA DUITAN..

is it true perempuan mata duitan??
bila cakap pasal perempuan ja memang lelaki akan tag perempuan ni mata duitan..dorang nak lelaki kaya-kaya yang boleh belikan barang shopping dorang, boleh bawak pegi vacation, belikan barang-barang high class,berjenama and mahal-mahal..mesti lelaki fikir macam tu ka???
lelaki mesti fikir perempuan ni pilih pasangan hidup lelaki yag berduit saja...tak memandang yang kerja biasa-biasa kuli macam sesetengah orang tu..

hmmm...biarlah cik kema jelaskan mengikut pandangan cik kema..
yup! kebanyakan perempuan akan memilih teman hidup yang BERDUIT..tapi bukan yang BANYAK duit..
means, yang penting lelaki tu ada duit nak sara kehidupan mereka selepas mereka berkahwin...
untuk pengetahuan umum, bila kaum hawa ni serius dalam hubungan percintaan mereka, mereka inginkan boyfriend dorang tu jadi suami dorang..sebab tu dorang nak tengok macamana konsisten nya hidup lelaki itu..
kebanyakan perempuan menginginkan seorang teman hidup yang mempunyai pekerjaan sendiri, tidak kiralah kerja swasta, kerajaan atau pun kerja sendiri seperti ada bisnes sendiri yang penting lelaki tu ada life sendiri dan tak bergantung dengan family dorang..
so, bukan semua perempuan tu mata duitan..adalah jugak yang mata duitan..

tak dinafikan..cik kema pernah jumpa kaum hawa macam ni kat universiti dulu..tapi for me, dorang tu nak lelaki yang kaya raya untuk enjoy sahaja.. "they give everything for money"..jauh-jauhkanlah dari cik kema...
walaupun masa tu, ada one of them ajak cik kema hidup dengan cara dorang (yala..dulu cik kema freehair,muka pun nampak macam chinese..huhuhu)..tapi cik kema tolak dengan cara baik..sebab itu bukan lifestyle cik kema..sesusah mana pun cik kema..cik kema tak akan terjerumus ke lembah itu..Alhamdulillah..Allah masih melindungi cik kema dari membuat dosa besar seperti itu..

so, guys! jangan fikir perempuan mata duitan tau...

p/s:cik kema pun nak lelaki yang berkerjaya..hehehhe...
Love ^_^

No comments: