Wednesday, December 21, 2011

orang ke-tiga

Assalammualaikum dan selamat pagi semua orang...
bersyukur kita diberi peluang untuk melihat dunia lagi hari ni..
pagi-pagi ni cik kema sangat gembira bila dapat jumpa anak buah cik kema yang sudah lama tidak bertemu...heheheh..comel... :)

di pagi yang indah ni cik kema nak cerita sikit pasal orang keTIGA...
wow!!!taaaaakuuuut nak sebut...hahahahah...


pernah anda jadi orang keTIGA di dalam perhubungan seseorang..hahahah...bukan setakat menjadi kekasih gelap, skandal pun sama juga kan..(YA Allah jauh-jauhkanlah..)
bila korang rasa korang dah jadi orang ketiga iaitu penghalang kepada percintaan satu pasangan, cepat-cepatlah jauhkan diri..biarpun maybe korang dah jatuh sayang kat orang tu, tapi lebih baik korang sakit sekarang untuk meninggalkan orang tu, daripada korang kena sakit hati bila berdepan dengan mereka and pretend yang korang okay with dorang punya relation sedangkan korang pun ada relation kat orang tu..hahahah..berbelit-belit kan ayat cik kema.. ;p

maybe ada orang pernah menghadapinya dengan sengaja atau tak sengaja.. dalam cerita hidup cik kema, cik kema TAK SENGAJA..sebab no one bagitau kat cik kema.. semua orang diam..tapi bila cik kema dah tau benda sebenar, cik kema cuba sedaya upaya untuk menjauhkan diri..walaupun kadang-kala orang tu yang cari cik kema sendiri..hahahah..tapi dari jadi orang ketiga, better cik kema pegi dulu kan..banyak dosa woo jadi orang ketiga...
btw, cik kema tak pernah nak mendoakan buruk-buruk untuk dorang..cik kema doakan lagi dorang cepat bertemu jodoh..itu sebenarnya yang digalakkan..doakan kebahagiaan orang..jangan mendoakan keburukan..

bagi mereka yang tahu BF/GF mereka sedang bermain kayu tiga..
korang jumpa and tanya betul-betul kan kekasih gelap tu (kalau korang tau siapa)..bincang dulu baik-baik..
buat macam orang dewasa lah..jangan buat macam perangai budak-budak, contohnya buat another FB account untuk menyamar jadi orang lain..itu sangat kebudak-budakan kan..dengar dulu kata si orang ketiga tu...manatau dia pun tak tahu yang dia adalah orang ketiga (macam kes cik kema)..kan..itu baru professional..baru tahu keadaan sebenar..

tapi kalau BF cik kema ada orang ketiga, honestly cik kema akan lepaskan dia untuk orang ketiga tu..bagi cik kema, sekali dia curang kat cik kema..tak mustahil dia akan curang lagi.. kan...daripada bercinta dengan orang yang curang, lebih baik cari lain kan..hahahah...

bagi si PENCURANG yang suka main kayu tiga..

hahahahahah...pernah dengar tak KARMA?? cik kema percaya KARMA..betul..tak mustahil satu hari nanti korang akan rasa macam tu..maybe bukan korang rasa, tapi maybe saudara terdekat korang yang rasa..cik kema taklah mendoakan..tapi selalunya macam tu lah..
bersyukur dengan apa yang anda ada sekarang..takkan ada orang yang sanggup terima korang seadanya macam yang dia buat..nanti korang juga yang pening kepala nak menipu sana-sini..tak kahh susah bagi korang and bagi korang tambah lagi dosa yang dah sedia ada tu..kan..bukan semua orang ada peluang kedua untuk menebus kesilapan..nanti BF/GF korang punya pendirian macam cik kema "tiada peluang kedua bagimu" hahahha..korang juga susah..

renung-renungkanlah~~

p/s: cerita hidup cik kema kat atas tu dah 4 tahun berlalu da..masa tu masih takda fikiran lagi..hahah..sori le kalo terasa ya.. tak sengaja.. ;)

Love ^_^

No comments: