Monday, December 26, 2011

Ku Kan Selalu Ada Untukmu

Assalammualaikum dan selamat pagi..
Sekarang ni agaknya musim tengkujuh kot kat Sabah..dan kalau tak silap cik kema, ramalan menyatakan yang Sandakan akan terkena ribut taufan..
so, warga Sandakan (termasuk cik kema) sila berjaga-jaga.. :)


pagi-pagi ni cik kema nak bagi motivation lagi...isk..jadi hobi pula sekarang ni..yala..kat Facebook pun cik kema selalu buka Book of Quote...best..banyak yang kita baca boleh menaikkan semangat kita..ala..cik kema kan suka sangat nak berjiwang..wuahahahaahah.. ;p

okay, cik kema nak pesan ni PLEASE DON'T FORGET TO SMILE..heheheh..pernah dengar tak bait lagu ni

"apa pun yang terjadi, ku kan selalu ada untukmu..
janganlah kau bersedih, coz everything's gonna be okay.."

cik kema sangat suka lagu tu..hehehehe..untuk korang yang baca entry ni..cik kema nak pesan..apa pun yang terjadi CIK KEMA AKAN SELALU ADA UNTUK ANDA..hahahah..ayat tak bleh blah...

hidup kita ni bukannya selalu cerah kan..macam musim juga..ada cerah dan ada juga mendungnya..bila kita bersedih, jangan cepat sangat down.. kawan ada, family ada Allah pun ada...akan mendengar apa yang kita ingin luahkan...semua orang perlukan BAHU untuk bersandar meluahkan masalah..don't worry..jangan sedih lama-lama..

kadang kala sakit yang kita hadapi itu boleh buat kita down, tapi sakit yang kita rasa itu boleh buat kita lebih bersemangat dan menghargai setiap detik dalam hidup kita..terutamanya yang kritikal dan  mempunyai sakit yang bahaya ataupun bakal menjalani pembedahan.. buatlah benda yang kita rasa boleh happy kan diri kita..sebab ianya adalah ubat yang paling mujarab..dan jangan lupa berdoa kepada Tuhan..InsyaAllah semuanya akan berjalan dengan lancar..

Love ^_^

2 comments:

blogtilldrop said...

berhati-hati selalu.. saya di Sabah bercuti..>>> care to visit My Sabah trip: Dari Gunung turun ke pulau
nice blog u have.. :)

Cik Kema said...

orait.. :)