Saturday, December 31, 2011

Kenangan 2011

Assalammualaikum dan selamat tengahari semua...
hehehehe...da lunch belum????

oleh kerana hari ni adalah 31/12/2011 seperti yang kita ketahui...
cik kema naklah kong serba sikit cerita suka duka hidup cik kema pada tahun 2011 ni kan..hehehhe
meki betul!! ;p

semua orang mesti ada kenangan sempena 2011 ni kan...heehehe..
suka..duka..gelak..ketawa..semua ada kan..
cik kema rasa biarlah cik kema cerita semuanya melalui gambar... :)



mana satukah cik kema???tu yang si ketot berambut pendek tu..hahahah..new year cik kema yang lepas cik kema sambut kat Meritus Pelangi Beach Resort and Spa Langkawi...wah...hebat kan..hotel tuuuu..bukan sebagai guest, tapi trainee..hahahah..cik kema menghabiskan sem terakhir cik kema sebagai hoteliers kat resort tu la...
di situ baru cik kema tahu betapa mencabarnya kerja sebgai hoteliers..kalau tak kuat iman boleh terpesong akidah..hari-hari kerja dengan benda-benda yang cik kema sendiri tak pernah bayangkan cik kema kena buat...contohnya, serve minuman keras..kan...cik kema tak pernah nak bayangkan cik kema akan buat macam tu..tapi dah tuntutan sebagai seorang pelajar..nak taknak kena juga habiskan...tapi honestly, cik kema sangat suka jadi BAR TENDER..thanks a lot to abang wan dan abang alias...yang ajar cik kema buat cocktail dan mocktail..pengalaman yang sangat dihargai...
di sini juga cik kema kenal insan yang bernama abang ali..yang banyak bagi nasihat dekat cik kema tentang agama..selalu dengar masalah cik kema..dia tahu segalanya..hehehe..terima kasih abang ali..sesungguhnya anda adalah abang yang sangat baik.. :)



dan dari situlah cik kema kenak intan, kak ros, abang zahid dan kak shima..yang setia menemani cik kema dan kawan cik kema fatin sepanjang kami di sana..banyak tolong kami dan bawa kami jalan-jalan mengelilingi langkawi...seyes! mereka sangat happening!!



hehehehheeh..sila berikan cik kema tepukan gemuruh kerana sudah berjaya menjadi mantan UITM..heheheh...alhamdulillah cik kema berjaya memegang sekalung diploma juga untuk ibubapa dan keluarga cik kema yang sangat cik kema sayangi..heheheh..muaxx!! tahniah Dg Norhayatul Akma Bt Datu Mohd Kamalun.. :)


heheheh....ini si budak kecil yang bernama Dayang NurKahirunnisa Iman Binti Datu Mohd Hairun..lahir pada 06/3/2011.. Nisa adalah cucu pertama keluarga Datu K ni..heheheh..mengangkat pangkat cik kema jadi MAK LANG..hehehe..comel kan...rindu dengan Nisa..hehehehe...muax!!! semoga jadi nak yang baik dan berjaya dalam hidup...


SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA DATU MOHD HIKMAL BIN DATU MOHD KAMALUN DAN ISTERINYA SITI ROSENIZA BINTI YUSOFF..
hehehehehe...si lelaki adalah abang cik kema..amcam?handsomekan..heheheh..;p kakak ipar cik kema pun tak kurang cantiknya..heheheeh..percintaan dari zaman sekolah lagi sampai ke jinjang pelamin..best kan..hehehehe.. :)


ni besday ke 21 cik kema yang cik kema celebrate sorang-sorang kat uitm puncak alam.hehehe..sedih kan..;p
ytapi tak apa..cik kema dah biasa..perantauan kan..hehehe..cik kema tak ambil kisah sangat...heheheh..tapi kalau dulu dekat penang cik kema akan kena mandi dengan 'air campuran ika' ..kena prank la kononnya..heheheh..apala...rindu juga kena prank bila dah jauh ngan kengkawan kat penang kan..heheheh

sebenarnya banyal lagi kenangan cik kema pada tahun 2011..ada yang buat cik kema menangis tak henti-henti..ada juga yang buat cik kema gelak tak henti-henti.tapi cik kema tak rasa benda macam tu patut cerita kat public..hahahah..biasalah hidup kan..mesti ada psang dan surutnya..cik kema dah padam memori tu dari kotak memori cik kema..hehehehe..ala..bak kata kawan cik kema.. "mula-mula memang sakit..lama-lama layannn" hahahahaha...

p/s: jum kita mulakan 2012 dengan hidup yang baru..insyaAllah..cik kema rasa, cik kema dah sedia nak terima seseorang dalam diri cik kema..jika ada yang nak kat cik kema..hahahaha...;p 

Love ^_^

No comments: