Tuesday, December 13, 2011

Kahwin Muda

selamat malam para kekasih... <3
heheheh...malam ni macam nak cerita pasal kahwin muda pulok..heheheheh..
pernah tak masa sekolah-sekolah dulu,zaman study terfikir lepas spm terus nak kahwin???

hehehhehehe....
ni nak cerita...orang selalu pandang serong kat mereka yang kahwin muda ni kan..yang baru belas-belas tahun ni..
orang selalu ngata yang dorang ni dah 'terlanjur' sedangkan mereka memang ikhlas dan bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami, isteri serta ibu dan bapa kepada anak-anak mereka..

bagi cik kema kahwin muda ni tak salah jika pasangan itu sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab yang sangat besar tersebut..kerana lebih baik mereka bernikah dan mempunyai hubungan yang sah daripada mereka berkeliaran, dating berpegangan tangan dan membuat maksiat dengan hubungan yang hanya digelar 'kekasih'.. kan..
sebaiknya bila mereka bernikah, mereka dapat menambah pahala dan mengurangkan dosa.. peduli apa dengan mulut orang yang mengata..mulut orang tak akan pernah berhenti mengata kan..dorang yang akan dapat dosa dan anda akan dapat pahala..heheheheh..
andai kewangan anda sudah cukup untuk mendirikan rumah tangga tak perlu dilengah-lengahkan lagi..langsungkan saja kahwinnya..heheheh..

renung-renungkanlah...
Love ^_^

4 comments:

coachnike28 said...

kahwin muda.....best woooooo aku dah lalui...nak kemana tak ada orang yg larang...

Cik Kema said...

hahahah..wah kranya coach ni kawen muda la yee..heheh..bgs2..

BuDak said...

@cik kema dah kawen ke blum...hihi

Cik Kema said...

hahahah..cik kema x kahwin lg..calon blm ada lg..hihihi.. :)