Tuesday, December 20, 2011

kahwin dan jalan-jalan di Washington..

Assalammualaikum..
waaahhh!!leganya dah puas rehat..hahahah.. ;p
macam yang cik kema janji semalam..malam ni cik kema nak cerita kisah ke Weston..bukan Washington macam title kat atas..hahaah..

17hb disember 2011
bapa cik kema dah sound dah awal-awal suruh bangun awalsebab nak sampai at Weston tu before petang..so, kena jalan pukul 3 pagi..sebabnya kitorang kena bawak persalinan pengantin untuk majlis malam tu..
eh, sebenarnya ni wedding cousin cik kema..hehehehe..


pastu, tau tak pukul berapa baru kitorang gerak??pukul 4 pagi..hahaha..cik kema memang tak tidur malam tu..sebabnya cik kema ditugaskan buat breakfast and bekalan dalam perjalanan ke sana..maklumlah perjalanan ambil masa selama 11 jam kut..mana tak jauh! hahaha..so, dipendekkan cerita kami sampai pukul 3-4 petang camtuhlah...mak aiii...jauh gila rumah pengantin..heheheh...

datang-datang ja rumah pengantin, masuk pastuh makan..hahahah..pastu, makcik cik kema ni sorong mic suruh karoke..hahahah...apa lagi...cik kema pantang orang sorong mic,mulalah nak 'menyumbangkan' lagu..betapa best kan..hahahahah..walaupun ulser, cik kema boleh round 1 cd karoke Dato' Siti Nurhaliza..

pas dah puas karok, cousins cik kema ajak g chalet and jetty yang ada kat sana pula..dekat ja..jalan kaki..heheh..tapi banyak monyet,takut gak kena kejar kan.tapi Alhamdulillah,monyet tak berminat nak kejar cik kema..hahahah..

malam tu, majlis sanding malam..kami apalagi..busy ambil gambar..hahaha..bapa cik kema perform nyanyi..wahhh!!bangga seh cik kema...heheheheh..dah tu, kitorang belajar tarian MANOK-MANOK pula..hahahha..comel sangat...

18hb disember 2011

perjalanan balik..heheheh..balik ni tak ada apa sangat..tapi cik kema dapat berita buruk yang salah satu anak lelaki family belah mak cik kema accident dengan bapa dia.. menurut pakcik cik kema, dia dan bapa dia nak menyeberang sungai, tapi bot yang dorang naik karam..pastu, bapa dia sempat ke tepi,tapi dia terbawa oleh arus sungai yang deras..sampai sekarang dia belum dijumpai..mudah-mudahan Allah mempermudahkan anggota bomba dan RELA untuk mencarinya..sedih dengar berita ni..hmmm...

btw, masa perjalanan balik..kitorang singgah tepi jalan nak makan durian..hahahh..yang ni best! lepas satu, satu durian datang..pakcik cik kema yang belanja wooooo...memang nyamanlah makan durian..hahahah...kena plak dengan hantu-hantu durian..

n Alhamdulillah, kitorang selamat sampai kat rumah pukul 10 malam..heheheh..



comelkan pengantin...heheh..lelaki tu cousin cik kema.. ^_^





yang ni ada kat simpang masuk Weston...sempat gak ambil gambar ngan kakak cik kema... ;)





Love ^_^

No comments: