Tuesday, June 20, 2017

The new life begins

Assalammualaikum...

Alhamdulillah sudah sebulan aku menjalankan tugas sebagai cikgu.. dan baru-baru ni aku dapat offer dari MRSM untuk jawatan yang sama.. tapi tawaran tu di Besut.. aku memang harap dapat MRSM tu tapi bila terkenangkan di Besut, alamak! terpaksalah aku tolak.. syukurlah juga sudah posting kan di Sandakan.

aku masih lagi belum dapat jadual sebenar aku.. masa minggu exam tu bolehlah aku suruh pelajar ulang kaji.. tapi bila sudah masuk minggu pnp ni, aku sendiri bosan bila tak mengajar.. jadi aku mengajarlah juga.. at least pelajar ada aktiviti dalam kelas kan..

alhamdulillah aku sudah dapat gaji pertama aku baru-baru ni.. dan sekelip mata lesap sebab beli barang untuk kerja dan beli barang rumah.. hahahaha.. tak apalah.. ada juga kenangan gaji pertama.. aku sempat juga bagi parents aku rasa gaji pertama aku ni.. hehehehe..

sekolah pula?

aku masih menyesuaikan diri di sini.. alhamdulillah senior-senior di sini banyak beri tunjuk ajar dengan aku.. yang paling lucu bayangkan seorang cikgu PJ kena ajar subjek Seni Kecantikan.. ha ha ha ha.. macam lucu juga..

pelajar pun semua baik-baik.. nakal boleh dikawal lagi lah.. dorang minta juga no fon, insta, fb acc aku.. tapi aku tak bagi.. hahaha.. pandai-pandailah dorang cari.. jahatnya!

okaylah, sampai di sini ja.. post kali ni quiet boring right? ahhahahaha


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

Monday, May 15, 2017

cikgu kema on duty

assalammualaikum..

lamanya aku tak update blog kan.. sekadar untuk bagitau..aku sekarang officially jadi cikgu sudah.. posting pun area sandakan la.. jauh juga dari kampung..tapi syukurlah boleh juga ulang alik hujung minggu kan.. hehehehe

aku masih belum dapat jadual sebenar sebab masih exam week kan.. so, aku just masuk kelas yg aku kena relief ja la.. basically, adalah kejutan sikit sebab suasana baru kan.. tapi awal-awal aku dah letak dekat kepala otak aku all is well!! macam filem 3 idiot tu.. hahahaaha..

okaylah, wish me luck ya.. babaiiiiiiii


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

Thursday, February 9, 2017

ikan oh ikan

Assalammualaikum..

aku sebenarnya suka bela binatang..terutamanya kucing dan ikan hiasan.. tapi entah kenapa asal aku beli ikan hiasan, mesti akan mati.. mama kata tangan aku tak boleh pelihara ikan... uwaaaaa!! sedihnya...

lepas ni tak mau bela ikan.. betul lah kat partner, jangan beli nanti mati ja tu.. huhuhuhu...

biarlah aku menanggung sedih ini...T_T

♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥