Monday, May 15, 2017

cikgu kema on duty

assalammualaikum..

lamanya aku tak update blog kan.. sekadar untuk bagitau..aku sekarang officially jadi cikgu sudah.. posting pun area sandakan la.. jauh juga dari kampung..tapi syukurlah boleh juga ulang alik hujung minggu kan.. hehehehe

aku masih belum dapat jadual sebenar sebab masih exam week kan.. so, aku just masuk kelas yg aku kena relief ja la.. basically, adalah kejutan sikit sebab suasana baru kan.. tapi awal-awal aku dah letak dekat kepala otak aku all is well!! macam filem 3 idiot tu.. hahahaaha..

okaylah, wish me luck ya.. babaiiiiiiii


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

Thursday, February 9, 2017

ikan oh ikan

Assalammualaikum..

aku sebenarnya suka bela binatang..terutamanya kucing dan ikan hiasan.. tapi entah kenapa asal aku beli ikan hiasan, mesti akan mati.. mama kata tangan aku tak boleh pelihara ikan... uwaaaaa!! sedihnya...

lepas ni tak mau bela ikan.. betul lah kat partner, jangan beli nanti mati ja tu.. huhuhuhu...

biarlah aku menanggung sedih ini...T_T

♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥

Tuesday, February 7, 2017

STRANGER

Assalammualaikum..


lamanya... sebab susah mau online guna laptop.. mobile phone memang ada tapi macam tiada feel kan mau taip guna phone.. hahahaa.. view pun tak puas..

anyway,

pagi tadi someone request follow dekat instagram and it's him.. the only stranger yang aku pernah jumpa bersendirian..

masa zaman single dulu aku ni main wechat juga.. look around, tapi sumpah aku tak pernah berani keluar dengan mana-mana lelaki yang aku kenal dekat wechat.. sebab aku rasa dorang pun macam aku juga, sekadar mengisi masa lapang dan menghilangkan bosan..

tapi, one day aku tak tahu kenapa aku rasa tergerak nak jumpa dengan seorang stranger ni which is i call him Mr. A okay..hahahah.. masa tu aku tengah stay dekat kolej, tak ada kelas.. mungkin sebab Mr. A ni bukan asal tg. malim sebab tu aku berani jumpa..

so, he said that he will stay at tg malim only few days sebab out-station dekat proton city.. nak dijadikan cerita aku pun jumpa dia.. dia ambil aku dekat kolej, tapi aku lupa kitorang stay kat mana.. yang penting memang kejap stay tu.. seriously first time jumpa, macam dah lama kenal.. aku memang tak ada cover apa-apa depan dia.. main langgar ja.. hahaha..

lepas dah stay dia hantar aku balik.. then malam tu, dia ajak pergi makan pula.. aku kata tak keluar berdua kalau malam.. so, dia cakap member dia join sekali.. malam tu pergilah makan, bertiga dengan member dia..

esoknya, aku ada kelas.. tapi Mr. A ni kata dia kena pergi rawang nak cari barang.. dia tanya aku nak teman dia tak? aku kata tak boleh sebab pagi ni ada kelas.. tapi dia kata dia boleh tunggu aku sampai habis kelas.. so, lepas kelas aku terus tukar baju and teman dia pergi rawang...dalam perjalanan tu memang borak habis, keliling rawang cari barang yang dia kena beli.. hahahaha.. actually masa otw balik tu ada benda yang berlaku tapi malas nak cerita.. biarlah jadi kenangan aku dan dia.. ceh! hahaha... haa jangan fikir bukan-bukan pula ya.. Mr.A ni senonoh ja dengan aku.. tak ambil kesempatan sikit pun..

 Mr. A ni sebenarnya mudah setahun dari aku.. tapi entah kenapa dia  tak boleh terima kenyataan yang aku ni tua dari dia.. hahaha.. mungkin sebab taknak nampak gape antara kami kut..

lepas hari tu, aku dah tak pernah jumpa Mr. A.. memang janji sebelum dia balik Klang kitorang nak jumpa.. tapi macam tak ada masa dan rezeki nak jumpa.. lepas tu kitorang still keep in touch dalam wechat.. seriously, kitorang tak bertukar no phone pun.. hahaha. and
 lost contact sebab aku delete wechat aku..

be honestly,
kalau kami diberi peluang untuk kenal lebih lama, aku mungkin aku terjatuh sayang kat dia... hahahaha.. sebab he is totally my type..

and now, aku suka baca tulisan dia.. dekat facebook, twitter and insta.. sekarang tengah stalk insta dia la ni.. ahahahahah

p/s: kids, please do not try this.. don't u ever dare meet someone that u didn't know alone.. bring someone!


♥♥ Hasil Tarian Jemari Cik Kema ♥♥